Съединените щати и Китай нямат споразумение за допълнително намаляване на

...
Съединените щати и Китай нямат споразумение за допълнително намаляване на
Коментари Харесай

САЩ и Китай нямат споразумение за по-нататъшно намаляване на митата

Съединените щати и Китай нямат съглашение за в допълнение понижаване на митата, оповестяват международните организации.

“Няма съглашение за по-нататъшно понижаване на митата. Всякакви клюки за противоположното са погрешни ”, цитира РИА Новости взаимно изказване на министъра на финансите на Съединени американски щати Стивън Мнучин и комерсиалния представител на Съединени американски щати в договарянията Робърт Лайтхайзър.

По-късно Мнучин изясни пред кореспонденти, че Съединени американски щати ще запазят митата върху китайските артикули до привършване на втората част от договорката. “Тези отговорности ще останат в действие, до момента в който втората част от договорката не бъде финализирана ”, сподели шефът на Министерството на финансите на Съединени американски щати.

Доналд Тръмп съобщи на 31 декември, че първата част от комерсиална договорка с Китай ще бъде подписана на 15 януари в Белия дом. Вицепремиерът на Държавния съвет на Китай Лио Хъ към този момент дойде във Вашингтон. След подписването страните неотложно ще стартират договаряния за втората част на договорката.

Като част от договарянията за втората фаза на договорката се чакат полемики по отношение на премахването на митата върху някои китайски артикули.

Съединени американски щати ще запазят митата от 25% върху китайски артикули на стойност към 360 милиарда $, заяви по отношение на приключването на първата фаза на комерсиалното съглашение сред Пекин и Вашингтон комерсиалният представител на Съединени американски щати Робърт Лайтхайзър. Тръмп изясни, че премахването на тези ограничавания ще бъде преференциален коз в договарянията за втората фаза на договорката. /БГНЕС
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР