Съединените щати и Иран отрекоха информацията, че са близо до

...
Съединените щати и Иран отрекоха информацията, че са близо до
Коментари Харесай

САЩ и Иран отрекоха да са постигнали сделка за ограничаване на ядреното обогатяване

Съединените щати и Иран отхвърлиха информацията, че са покрай краткотрайно съглашение, съгласно което Техеран ще ограничи нуклеарното си обогатяване в подмяна на облекчение на глобите по отношение на износа на нефт.

" Този отчет е погрешен и подвеждащ " , сподели представител на Съвета за национална сигурност на Белия дом, визирайки публикация в основания в Лондон уеб страница Middle East Eye.

" Всички известия за междинна договорка са погрешни. "

Мисията на Иран в Организация на обединените нации удостовери позицията на Съединени американски щати с думите: " Нашият коментар е същият като коментара на Белия дом ".
 Иран призна, че обогатява уран до 84 %
Иран призна, че обогатява уран до 84 %

Техеран е по-близо от всеки път до основаване на нуклеарна бомба

Припомняме, съгласно публикацията на Middle East Eye по обогатяване на уран до 60% и повече, само че за сметка на това ще изнася до един милион барела нефт на ден и ще има достъп до замразените си средства в чужбина.

Американски и европейски чиновници търсят способи за ограничение на нуклеарната стратегия на Техеран, откакто съглашението от 2015 година, което ограничаваше обогатяването на уран в Иран до 3.67%, беше прекратено през 2018 година от Съединени американски щати.
 Иран упрекна
Иран упрекна " кривите сметки " на Съединени американски щати за застоя по нуклеарната договорка

Техеран е подготвен да възобнови договарянията, в случай че Вашингтон има нужната воля

Това съглашение, целящо да попречи на Иран да създаде нуклеарно оръжие, изисква Техеран да одобри ограничавания върху нуклеарната си стратегия и по-широки инспекции на Организация на обединените нации в подмяна на преустановяване на глобите на Организация на обединените нации, Съединени американски щати и Европейски Съюз.

Двама ирански публични лица споделиха за " Ройтерс ", че има прогрес в диалозите, само че не следва съглашение. " Има доста детайлности, които би трябвало да обсъдим. "
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР