Съединените щати и 44 други страни с подкрепата на Украйна

...
Съединените щати и 44 други страни с подкрепата на Украйна
Коментари Харесай

САЩ и 44 други поискаха ОССЕ да разследва депортирането на деца от Украйна

Съединените щати и 44 други страни с поддръжката на Украйна се позоваха на Московския механизъм на Организацията за сигурност и съдействие в Европа (ОССЕ) и желаеха основаване на задача на Службата за демократични институции и права на индивида (ODIHR) към ОССЕ да сътвори експертна задача за изказванията за наложително пренасяне на деца в частите на Украйна, краткотрайно следени или окупирани от Русия, и изказванията за наложително депортиране на деца в Руската федерация.

Това Държавният департамент на Съединени американски щати. Според изказването от довечера експертната задача би трябвало да " ревизира дали сходни дейности и всевъзможни злоупотреби, свързани с или произлизащи от тях, нарушават интернационалното право, съставляват военни закононарушения или закононарушения против човечеството и/или опонират на съответните задължения към ОССЕ ".

Московският механизъм основава опция страните от ОССЕ да изпращат задачи от специалисти, които да оказват подпомагане в решаването на съответен въпрос или проблем.

Мисията също по този начин ще има за задача да събира, консолидира и проучва всички доказателства, които могат да бъдат споделени със съответните механизми за отчетност, както и с национални, районни или интернационалните съдилища или трибунали, които може да имат пълномощия, се споделя още в известието.

Призивът следва оповестената от Международния углавен съд (МНС) - по чийто Римски статут Съединени американски щати не са страна - заповед за ареста на съветския президент Владимир Путин и детския омбудсман Мария Лвова-Белова поради насилственото прекачване и депортиране на украински деца от окупираните територии. Държавният департамент се базира и на отчетите на задачата на Московския механизъм на ОССЕ от април и юли 2022 година, които бяха поискани от Съединените щати и 44 други страни. Тези страни, изредени на уеб страницата на ОССЕ през април предходната година, и България, само че нито на уеб страницата на ОССЕ, нито в известието на Държавния департамент все още има нов лист.
Разследванията документираха необятно публикувани нарушавания на човешките права и нарушавания на интернационалното филантропично право от силите на Руската федерация в Украйна. Докладите " каталогизират обширни доказателства за директно ориентиране към цивилни, офанзиви против медицински заведения, изнасилвания, изтезания, изтезания по бързата процедура, грабежи и наложително депортиране на цивилни в Русия, в това число деца, представляващи " ясни модели на съществени нарушавания на интернационалното филантропично право, дължащи се най-много на Въоръжените сили на Русия на териториите под ефикасен надзор на Руската федерация ", приключва известието.

 Съдът в Хага подреди ареста на Путин Съдът в Хага подреди ареста на Путин

По време на война децата са едни от най-уязвимите и изискват особено внимание и отбрана. Принудителното прекачване или депортиране на деца, които са били разграничени от техните фамилии или законни настойници, рискува да ги изложи на по-нататъшно малтретиране. Призоваваме съответните органи да спомагат напълно на експертната задача и да улеснят нейната работа. Съединените щати и нашите сътрудници остават твърдо ангажирани да поддържат Украйна и да държат Руската федерация виновна за нейните безсъвестни злоупотреби.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР