Съединените щати финализират план за доставка в Европейския съюз на

...
Съединените щати финализират план за доставка в Европейския съюз на
Коментари Харесай

САЩ изпращат на ЕС милиарди кубически метра природен газ


Съединените щати завършват проект за доставка в Европейския съюз на до 15 милиарда кубически метра полутечен природен газ до края на 2022 година, написа „ Financial Times “, базирайки се на трима осведомени със договорката.

Тя има за цел да помогне на Европейски Съюз да понижи зависимостта си от природен газ от Русия, до момента в който блокът се пробва да ограничи съветския импорт с 2/3 тази година.

Доставките на газ от Съединени американски щати ще бъдат ориентирани към задачата, сложена от Европейски Съюз този месец, за подмяна на 50 милиарда кубически метра газ, които Русия сега доставя, с различни доставки.

Президентът на Съединени американски щати Джо Байдън и ръководителят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен имат намерение да разгласят съглашението през днешния ден.

Европейски Съюз е под мощен напън да забрани вноса на съветска сила, само че немският канцлер Олаф Шолц предизвести против настояща възбрана на изкопаемите горива в страната, заявявайки, че сходен ход може да провокира криза.

Германски публични представители споделят, че внезапен спад на вноса на съветски газ тази година ще реализира същата цел като глобите.
Източник: dariknews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР