Съединените щати експулсираха 12 руски дипломати, работещи в ООН, по

...
Съединените щати експулсираха 12 руски дипломати, работещи в ООН, по
Коментари Харесай

Вашингтон експулсира 12 руски дипломати, работещи в ООН

Съединените щати експулсираха 12 съветски дипломати, работещи в Организация на обединените нации, по съображения, свързани с националната сигурност, съобщи Ройтерс, като се базира на американски и съветски дипломати.

Американското непрекъснато посланичество в Организация на обединените нации съобщи, че съветските дипломати в действителност са разузнавачи, които са били забъркани в шпионски действия, излагащи на риск националната сигурност на Съединени американски щати.

" Дейността им е продължавала няколко месеца ", съобщи говорителката на американското непрекъснато посланичество Оливия Далтън.

Постоянният представител на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя съобщи пред публицисти, че дипломатите би трябвало да изоставен Съединени американски щати до 7 март. Той сподели, че Русия ще отговори на този ход, " тъй като такава е дипломатическата процедура ".

В началото на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации Небензя повдигна въпроса с експулсирането на съветските дипломати, като посочи, че ходът на Съединени американски щати е неприятелски и е в нарушаване на уговорките им като хазаин на централата на Организация на обединените нации в Ню Йорк.

Заместник-постоянният представител на Съединени американски щати в Организация на обединените нации Ричард Милс отговори, че дипломатите са били помолени да изоставен Съединени американски щати, защото са били забъркани в активност, която не е обвързвана с техните отговорности и отговорности на дипломати.
Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА



Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР