Съединените щати доставиха на въоръжените сили на Украйна военна помощ

...
Съединените щати доставиха на въоръжените сили на Украйна военна помощ
Коментари Харесай

САЩ изпратиха военна помощ на Украйна

Съединените щати доставиха на въоръжените сили на Украйна в оенна помощ на стойност 60 милиона $ , заяви VoA с позоваване на посолството на Съединени американски щати в Киев. Доставката е осъществена по предписание на президента Джо Байдън.

Американският транспортен аероплан, с който товарът дойде в Украйна, кацна в украинската столица. Това е единствено първата доставка от серия сходни колета , които ще дойдат от Съединени американски щати. Така Вашингтон показва " решителната поддръжка на Съединените щати за суверенитета на Украйна ", се споделя още в обявата.

Перша з кількох партій пакету безпекової допомоги, нещодавно ухваленої президентом Байденом для України, сьогодні вночі прибула в Київ. Цей вантаж включає близько 200 тис. фунтів летальної зброї, зокрема боєприпасів для захисників України на лінії фронту [1/2]
— U.S. Embassy Kyiv (@USEmbassyKyiv)
По-рано беше обявено, че Съединени американски щати са разрешили на Латвия, Литва и Естония да доставят на Украйна американски оръжия.

През седмицата Англия даде на Украйна противотанково оръжие и изпрати спецчасти да образоват украинската войска.

Оказването на военна помощ на Киев против опасността от съветско навлизане провокира гневна реакция от страна на Москва , която настоя да се приключи оказването на военна помощ на украинската страна. НАТО обаче предизвести Кремъл, че взаимоотношенията сред съдружниците, както и с сътрудниците на Алианса се вземат вътре в общността и Русия не взе участие при вземането на техните решения.
Източник: news.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР