Съединените щати до 2022 г. ще разположат в Европа повече

...
Съединените щати до 2022 г. ще разположат в Европа повече
Коментари Харесай

Fox: Пентагонът заради "сдържането на Русия" ще изпрати в Европа повече от 50 F-35 — възможно, с ядрено оръжие

Съединените щати до 2022 година ще разположат в Европа повече от 50 многоцелеви изтребители F-35, оповестява Fox News.

Според уеб страницата на канала наличието на тези изтребители на европейския континент, които могат да бъдат оборудвани с нуклеарно оръжие, е един от основните детайли на американската тактика за нуклеарно въздържане, ориентирана против Русия, наред с други неща.

Пентагонът ще изпрати над 50 изтребителя F-35 в Европа през идващите няколко години, с цел да продължи „ сдържането на Русия “ и „ да помогне на НАТО да се приготви за изцяло нови способи за водене на война “, цитира уеб сайтът на канала Fox News изказванията на генерала на Военновъздушни сили на Съединени американски щати Джеймс Холмс.

„ Когато нашите самолети дойдат там, в Европа, като се вземат поради нашите европейски сътрудници, към този момент ще има повече от 100 F-35 “, сподели Холмс в речта си на конференцията на образоователно-просветителската организация Air Force Association, написа "Поглед инфо ".

„ Ще се присъединим към нашите европейски сътрудници, които към този момент имат своите F-35. “

Според кореспондента на Fox News, новите F-35 няма да бъдат внедрени напълно в Европа до началото на 20-те години, обаче, подготовката за тяхното пренасяне към този момент е почнала.

Къде съответно ще бъдат изпращани изтребителите във Военновъздушни сили „ от съображения за сигурност “ не прецизират, само че районът „ има доста стратегически точки “, където могат да бъдат изпращани самолетите, в това число балтийските страни и Източна Европа, се споделя в публикацията.

Според военачалник Холмс, американските водачи на F-35 ще организират образование и ще служат един до друг с европейските съдружници, а изпращането им в района „ ще бъде от огромно значение за способността ни да се конкурираме (с други страни. - ИноТВ) и да осигурим въздържане в Европа ".

Изпращането на F-35 на европейския континент ще даде на Съединени американски щати и НАТО „ цяла поредност “ от нови разновидности за ударни интервенции за „ попречване на евентуална офанзива от страна на Русия “, акцентира създателят на публикацията.

Както напомня журналистът, F-35 освен има „ технологии стелт от пето потомство “, само че също по този начин е оборудван с несравнени системи за ориентиране с невиждан обсег и нови типове въздушни бойни оръжия, а също по този начин, по прилика с безпилотните летателни апарати, има способността да следи зоните на бойни дейности и да извърши означение на задачата там.

В същото време американските и европейските F-35 имат обща система за предаване на данни, с помощта на която е допустимо да се провежда „ разсредоточено, само че координирано нахлуване “.

Не е изключено F-35 от ден на ден да се употребява като „ основен детайл “ от американската тактика за нуклеарно въздържане, оповестява Fox News. „ F-35, екипиран с нуклеарни оръжия, заради своята скорост, маневреност и способността да лети на ниска височина, ще съставлява нова опасност за евентуалния съперник, изключително спрямо бомбардировачите като B-2 “, разсъждава той.

Според журналиста изтребителят ще може да реагира доста по-бързо на закани, както и да нанася „ хирургически точни “ офанзиви с нуклеарни оръжия с ниска мощ, с опция да унищожава цели, без да се отразява отрицателно на огромни територии.

Според обзор на конфигурацията на нуклеарните сили, оповестен предходната година от администрацията на президента на Съединени американски щати Доналд Тръмп, Вашингтон смята съществуването на самолети с двойна приложимост в Европа за "основен фактор за въздържане на Русия ", се споделя в публикацията.

Като част от четвъртата актуализация на софтуера и хардуера F-35, реализирана поетапно от април 2019 година до октомври 2024 година, изтребителят ще може да бъде оборудван с термоядрената бомба B61 12-та трансформация, съгласно Fox News.

Тази нова версия на бомбата, създадена през 60-те години на предишния век, е основана като "тактическо нуклеарно оръжие с следена мощ " и има способността да унищожава противников бункери и да прониква надълбоко в земята.
Източник: blitz.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР