Съединените щати действително са били запознати по-рано с плана за

...
Съединените щати действително са били запознати по-рано с плана за
Коментари Харесай

ЦРУ потвърди, че знаело за подготвяния бунт на Пригожин

Съединените щати фактически са били осведомени по-рано с проекта за протест на създателя на частната военна компания " Вагнер " Евгений Пригожин, който на 23 юни подвигна оръжие в Русия, а колона с негови бойци се насочи към Москва.

Това шефът на Централното разследващо ръководство на Съединените щати Уилям Бърнс на форума за сигурност в Аспен. Освен това съгласно него заместник-командващият съветските сили в Украйна ген. Сергей Суровикин, знаел за метежа по-рано, все още няма " независимост на напредване ". Състоянието и местонахождението на Суровикин са незнайни от края на предишния месец.

В диалог, траял към 40 минути, той изрази и схващането, че съветският президент Владимир Путин търси метод да печели време, до момента в който търси подобаващия метод към Пригожин. Русия може въпреки всичко да желае отмъщение, счита той. Седмица по-рано американският президент Джо Байдън предизвести Пригожин: " На негово място бих внимавал какво хапвам. " Шефът на Централно разузнавателно управление на САЩ споделя по тематиката:

Опитът ми сочи, че Путин е висшият деятел на разплатата, тъй че бих се изненадал, в случай че Пригожин избегне следващо отмъщение.
Уилям Бърнс
шеф на Централно разузнавателно управление на САЩ

" Пригожин приготвяше това от известно време "

" В момента виждаме доста комплициран танц ", сподели Бърнс дни откакто предприемачът разгласява видеоклип, в което приказва за бъдещата работа на бойците в Беларус в новия щаб, на който се предадоха знамената (базата в Молкино, Русия, бе затворена). Най-малкото тъй като " Вагнер " продължава да е значима на разнообразни места в Африка и в Сирия и Путин евентуално ще желае да отдели групата от водача ѝ.

 " Уолстрийт джърнъл ": Над 10 старши офицери са арестувани в Русия след протеста

" Президентът Байдън го сподели ясно, като сподели, че знаехме за нещата авансово ", запитан дали може да окачестви метежа като опит за прелом. " Няма да встъпвам в детайлности, само че ще мисля, че Пригожин приготвяше това от известно време. " Източници на " Ню Йорк таймс " споделиха след протеста, че.

" Със сигурност главните му цели бяха Шойгу и Герасимов ", сподели още Бърнс, имайки поради министъра на защитата Сергей Шойгу и началника на генералния щаб Валерий Герасимов, които Пригожин изиска да " получи ", до момента в който бе в Ростов на Дон, като изискване да спре похода към Москва. Според шефа на Централно разузнавателно управление на САЩ решението на Пригожин също по този начин било предстоящо поради поредните рецензии към двамата.

 " Предателски обезглавиха армията ": съветски военачалник е отхвърлен след рецензии към управлението

Бърнс споделя, че за последните 30 години е видял доста изумителни епизоди в Русия, само че никой като този с Пригожин, изложил слабостите в системата на президент Владимир Путин. " За мен обаче бе незабравим методът, по който Путин се усещаше заставен да подписа контракт с някогашния си снабдител. "



Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР