Съединените щати атакуваха предполагаемо съоръжение за съхранение на оръжия в

...
Съединените щати атакуваха предполагаемо съоръжение за съхранение на оръжия в
Коментари Харесай

САЩ удариха предполагаемо свързано с Иран съоръжение за „склад за оръжия“ в Сирия

Съединените щати нападнаха хипотетично оборудване за предпазване на оръжия в Източна Сирия, за което считат, че се употребява от Корпуса на гвардейците на ислямската гражданска война (IRGC) на Иран и подкрепяния от Иран групи.

В изказване в сряда министърът на защитата на Съединени американски щати Лойд Остин сподели, че „ ударът за самозащита “ е бил нанесен от два от изтребителите F-15 на военновъздушните сили в отговор на скорошни офанзиви против американските сили.

Продължавайте да четете

лист от 4 детайла Война Русия-Украйна: Списък с основни събития, ден 623 Русия и Мианмар стартират първите си морски учения Най-малко 22 миротворци на Организация на обединените нации са ранени в оттегляне от северна база в Мали Протестиращите блокират боен транспортен съд на Съединени американски щати, за който се твърди, че транспортира оръжия за Израел завършек на списъка

„ Президентът няма по-висок приоритет от сигурността на американския личен състав и той управлява днешните дейности, с цел да покаже ясно, че Съединените щати ще защитят себе си, своя личен състав и своите ползи “, се споделя в изказването.

На фона на възходящото напрежение след експлоадирането на войната Израел-Хамас на 7 октомври, Вашингтон съобщи, че неговите войски и техните съдружници са били атакувани минимум 40 пъти в Ирак и Сирия от подкрепяните от Иран сили, като 45 военнослужещи са получили травматични мозъчни пострадвания или леки рани.

В края на предишния месец Пентагонът съобщи, че Съединени американски щати са нанесли удари по две уреди, свързани с IRGC и Иран, в Сирия след офанзиви против американски личен състав.

В изказване от сряда Остин прикани за преустановяване на офанзивите.

„ Съединените щати са изцяло подготвени да подхващат по-нататъшни нужни ограничения за отбрана на нашите хора и нашите уреди. Призоваваме против всякаква ескалация “, сподели той.

Съединените щати имат 900 бойци в Сирия и още 2500 в Ирак, на задача да поучават и подкрепят локалните сили, опитващи се да предотвратят възраждането на ИДИЛ (ISIS), който през 2014 година завладя контрола над огромни елементи от двете страни преди него в последна сметка беше надвит.

Съединени американски щати обявиха, че техните удари не са свързани с войната Израел-Хамас, на фона на опасения за районна ескалация на рецесията.

Иран поддържа както Хамас, който ръководи Газа от 2006 година, по този начин и ливанската въоръжена формация Хизбула, която е въвлечена в конфликти с Израел по израелско-ливанската граница.

Източник: Ал Джазира и осведомителни агенции
Източник: aljazeera.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР