Съединените американски щати все още очакват, че Русия може по

...
Съединените американски щати все още очакват, че Русия може по
Коментари Харесай

Вашингтон: Русия може би ще атакува Украйна до средата на февруари

Съединените американски щати към момента чакат, че Русия може по един или различен метод „да употребява военна сила“ против Украйна, „може би“ доникъде на февруари, съобщи в сряда американският заместник-държавен секретар Уенди Шърман.

„Всичко демонстрира, че съветският президент Владимир Путин „в даден миг ще употребява военна мощ, може би доникъде на февруари“, сподели Шърман, като увери, че не знае дали дали той е „взел дефинитивно решение“ да премине в нахлуване.

Не зная какво минава през главата на президента Путин. Никой не знае, знае само самият президент Путин, съобщи Шърман по време на онлайн конференция на „Ялта юропиън стратеджи“ – конгрес за обмяна на отзиви за „европейското бъдеще на Украйна“.

Мисля, че даже хората към него не знаят какво ще направи той в последна сметка, добави тя.

Шърман, която е вторият човек в американската дипломация, сподели също, че зимните олимпийски игри в Пекин, които се откриват при започване на февруари с гала, на която ще участва съветският президент, може „да окажат влияние върху работната му стратегия и преценката му“.

Всички знаем, че игрите в Пекин стартират на 4 февруари с гала по откриването и президентът Путин ще е там. Мисля, че евентуално китайският президент Си Цзинпин няма да е доста вдъхновен, в случай че Путин избере този миг за навлизане в Украйна, сподели Уенди Шърман.
Източник: bg-voice.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР