Съединените американски щати смятат, че Русия ще проведе информационни операции,

...
Съединените американски щати смятат, че Русия ще проведе информационни операции,
Коментари Харесай

САЩ предупреждават, че Русия ще се опита да използва изборите в Европа срещу Украйна

Съединените американски щати считат, че Русия ще организира осведомителни интервенции, целящи да настроят публичното мнение против Украйна преди избори в разнообразни европейски страни. Това съобщи ръководителят на службата за битка с дезинформацията към Държавния департамент на Съединени американски щати Джейми Рубин, представен от Reuters и " Фокус ".

" Вярваме, че руснаците ще проведат осведомителни интервенции в цяла Европа, с цел да се опитат да трансформират мненията за Украйна през този избирателен сезон “, уточни представителят на Държавния департамент.

По думите му, Русия, както и Китай, работят по целия свят, с цел да показват държавната си агитация за самостоятелна публицистика, криейки същинския й източник.

Той не назова съответни страни, за които е угрижен, само че означи, че главните закани тази година са в Европа, която в началото се сплоти в опълчването на нахлуването на Русия в Украйна през 2022 година и даде военна и друга помощ на Киев.

" Русия се надява, че изборите тази година могат да трансформират обстановката в Европа, която има отлична коалиция и дисциплинирана съпротива против нейната война (в Украйна) “, разясни Рубин.

Наскоро медии писаха, че Русия усилва напъните си да подкопае френската поддръжка за Киев, че нейните пропагандни старания са част от войната против Украйна.

Преди това Държавният департамент съобщи, че Русия финансира дълготрайна, добре платена акция за дезинформация, по-специално против Украйна в Латинска Америка.

Отделно Съединени американски щати разгласиха отчет на американското разузнаване, изпратен до повече от 100 страни, в който се споделя, че Москва употребява шпиони, обществени мрежи и съветски държавни медии, с цел да подкопае публичното доверие в честността на демократичните избори по света.

 

Източник: epicenter.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР