Съединените американски щати ще останат в Сирия докато Иран не

...
Съединените американски щати ще останат в Сирия докато Иран не
Коментари Харесай

САЩ се канят да останат в Сирия толкова, колкото и Иран

Съединените американски щати ще останат в Сирия до момента в който Иран не изтегли своите сили от арабската страна, съобщи пред медиите върховен американски представител. Специалният представител на Съединени американски щати за Сирия Джеймс Джефри разяснява скорошно изказване на различен почитан американски служител, който загатна, че Съединените щати ще останат в Сирия безграничен интервал, с цел да се борят с иранската опасност, написа БГНЕС.
Подобна цел се разминава фрапантно с в началото оповестената задача, която целеше победа над сунитската терористична организация " Ислямска страна ", която е несклоняем зложелател на шиитската Ислямска република.
Запитан дали президентът Доналд Тръмп слага напускането на иранските сили като изискване за изтеглянето на американските войски, Джефри отговори следното: " Президентът желае ние да останем в Сирия до момента в който това и други условия не бъдат изпълнени ". След това обаче добави: " Това " ние " не значи безусловно американски сухопътни войски ".
" Има доста способи да останем на терен. Със сигурност ние сме там дипломатически ", добави Джефри като акцентира, че нито едно решение не е дефинитивно.
В момента Съединените щати поддържат в Сирия контингент от към 2000 военни. По-голямата част от тях са военни съветници към кюрдските и арабски сили, борещи се срещу президента Башар Асад.
В сряда, 26 септември, президентът на Иран Хасан Рухани съобщи пред кореспонденти в Ню Йорк, че задачата на страната му е победа над " Ислямска страна " и Техеран ще остане в Сирия до момента в който сирийското държавно управление желае. Той отхвърли предизвестията на американските управляващи и сложи под въпрос претекстовете на Съединени американски щати да се намесят с военна мощ толкоз надалеч от личните си граници.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР