Съединените американски щати предупредиха Мианмар за санкции след военния преврат

...
Съединените американски щати предупредиха Мианмар за санкции след военния преврат
Коментари Харесай

САЩ заплаши Мианмар с нови санкции след военния преврат

Съединените американски щати предизвестиха Мианмар за наказания след военния прелом в страната и задържането на Аун Сан Су Чжи. Новината от администрацията на Байдън идва доста скоро, откакто предходните наложени наказания бяха вдигнати.
В публично изказване президентът на Съединени американски щати съобщи, че “силата в никакъв случай не би трябвало да се употребява за да се анулира волята на хората и да се вършат опити за изтриване на изборните резултати”.

ФрогНюз напомня, че военният прелом в Мианмар стана през вчерашния ден сутринта, откакто армията завладя властта, задържа водача на ръководещата партия “Национална лига за демокрацията” и министър председател Аун Сан Су Чжи и още няколко високопоставени лица. В страната е оповестено военно състояние за една година.

Като причина за преврата се оповестява неуспеха на държавното управление и неналичието на реакция против изказванията за изборни измами през ноември 2020 година

След преврата последва и мощна интернационална реакция. Преврата и арестите бяха наказани от Организация на обединените нации, Европейски Съюз и Англия.
Източник: frognews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР