Съединените американски щати отправиха искане до Съвета за сигурност на

...
Съединените американски щати отправиха искане до Съвета за сигурност на
Коментари Харесай

САЩ поиска от ООН забрана за доставка на рафинирани петролни продукти за КНДР

Съединените американски щати насочиха искане до Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да разпореди неотложно преустановяване на всевъзможни доставки на рафинирани петролни артикули за Северна Корея, съобщи БГНЕС. Причина за настояването на Вашингтон са обвиняванията към Пхенян в нарушаване на съществуващото ембарго и незаконен импорт на гориво.
Според конфиденциален отчет, направен от Съединени американски щати, за интервала януари – май 2018 година Северна Корея е внесла незаконно минимум 759 793 барела петролни артикули, до момента в който избраната квота е едвам 500 хиляди барела. Нерегламентираните доставки са осъществени с помощта на прекачване на петролни артикули сред танкери в намерено море, което съгласно американския отчет е осъществено минимум 89 пъти.
Съединени американски щати са настояли пред Комитета по наказания към Съвета за сигурност на Организация на обединените нации да разгласи публично, че Северна Корея е нарушила постановената от Организация на обединените нации квота за импорт на петролни артикули и да " разпореди неотложно преустановяване на всевъзможен трансфер на рафинирани петролни артикули " за КНДР.
Комитетът разполага с време да прегледа настояването до идващия четвъртък, 19 юли. Възможно е обаче Китай и Русия, които не одобряват втърдяване на глобите, да наложат несъгласие.
Искането на Съединени американски щати идва броени дни след визитата в Пхенян на държавния секретар Майкъл Помпео, който разгласи диалозите в севернокорейската столица за сполучливи. КНДР обаче упрекна Съединени американски щати, че насочат " бандитски закани " за бързо унищожаване на атомното оръжие от Корейския полуостров.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР