Съединените американски щати имат план да предоставят на Украйна усъвършенствана

...
Съединените американски щати имат план да предоставят на Украйна усъвършенствана
Коментари Харесай

Байдън реши да помогне на Украйна с модерните ракетни системи HIMARS и вертолети

Съединените американски щати имат проект да дават на Украйна усъвършенствана ракетна система, която да помогне на Киев да се бори с съветския боен прогрес. Това разкри в. " Ню Йорк таймс ".

" Реших, че ще предоставим на украинците по-съвременни ракетни системи и муниции, които ще им разрешат да нанасят по-прецизни удари по основни цели на бойното поле в Украйна ", съобщи президентът на Съединените щати Джо Байдън.

Анализатори чакат през днешния ден Съединени американски щати да разгласят, че ще изпратят на Украйна дребен брой високотехнологични ракетни системи със междинен обхват на деяние.

Ракетните системи HIMARS са част от нов пакет военна помощ за Украйна на стойност 700 млн. $, който ще включва също хеликоптери, противотанкови оръжейни системи Javelin, тактическо съоръжение, аварийни елементи, транспортни средства и други.

Асошиейтед прес посочи, че те са извънредно значимо оръжие, за което украинските водачи молят, до момента в който се борят да спрат съветските офанзиви в Донбас. Съединени американски щати се пробват да вземат деликатна решение: да оказват помощ на Украйна, без да ескалират войната, като дават оръжия, които биха могли да разрешат на Украйна да поразява цели надълбоко в Русия.

Новият пакет от военна помощ от Съединени американски щати за Украйна се чака да бъде разгласен на 1 юни.

Новината идва ден откакто Джо Байдън посочи, че Белият дом не има намерение да доставя Украйна с ракети, които могат да доближат до Русия.
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР