Съединените американски щати и Китай оставят „на изчакване“ търговската война

...
Съединените американски щати и Китай оставят „на изчакване“ търговската война
Коментари Харесай

Ще има ли война между САЩ и Китай? Не... засега

Съединените американски щати и Китай оставят „ на изчакване “ комерсиалната война между тях. Засега тя се отсрочва. Това стана ясно от думи на американски финансов министър Стивън Мнучин.

В изявление за „ Фокс нюз “ той съобщи, че двете най-големи стопански системи в света са се договорили да не стартират комерсиална война между тях. Мнучин акцентира, че е реализиран „ изчерпателен напредък “ по този въпрос.

Опасенията за комерсиална война набраха скорост, откакто президентът на Съединените американски щати Доналд Тръмп заплаши с високи митнически цени за вноса на стомана и алуминий. От Пекин показаха, че няма да оставят тези ограничения без ответен отговор.

Китай ще усили доста покупките на американски артикули, в частност аграрни и енергийни артикули. Това оповестиха от Белия дом, откакто специфичният делегат на Пекин за договарянията с Вашингтон разгласи, че комерсиалната война сред двете най-големи стопански системи в света е предотвратена.

Пекин се е съгласил на доста нарастване на износа на американски селскостопански и енергийни артикули. Съединени американски щати ще изпратят екип в Китай за създаване на детайлите. Делегациите са разискали също разширение на търговията с промишлени артикули, а всяка страна се е съгласила да ускори съдействието по интелектуалната благосъстоятелност.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР