Съединените американски щати и Европа призоваха Русия да спре извършването

...
Съединените американски щати и Европа призоваха Русия да спре извършването
Коментари Харесай

САЩ и Европа призоваха Русия да прекрати сексуалното насилие в Украйна. Небезня напусна заседанието на ООН

Съединените американски щати и Европа приканиха Русия да спре осъществяването на полово принуждение от страна на съветските войски в Украйна. Апелът бе насочен по време на съвещание на Съвета за сигурност на Организация на обединените нации, а Москва дефинира тези изказвания като „ неистини “.

" Русия би трябвало да спре изнасилванията, насилието и зверствата против цивилни и военни жители в своите редици. Русия би трябвало да постави завършек на тази безсмислена, непредизвикана война против народа на Украйна, и ние призоваваме Руската федерация да направи тъкмо това ", сподели посланикът на Съединени американски щати Линда Томас-Грийнфийлд.

Руските бойци правят военни закононарушения и закононарушения против човечеството. Това бяха думите и на ръководителя на Европейския съвет Шарл Мишел по време на съвещанието на Съвета за сигурност. Той дефинира половите издевателства като „ тактичност на мъчения, гнет и репресии “ и уточни конктретни образци за такива.

" Тези закононарушения би трябвало да бъдат и ще бъдат осъдени. За да потърсим отговорност от отговорните, имаме потребност от доказателства, и в този момент оказваме помощ за събирането им ", сподели ръководителят на Европейския съвет.

Посланикът на Русия в Организация на обединените нации Василий Небензя изрично отхвърли и дефинира като " неистина " всички обвинявания против съветски военни в полово принуждение.

„ Обвиненията в полово принуждение против съветската войска се повтарят, само че досега не са предоставени никакви доказателства “, сподели Небензя по време на съвещанието.

Ескалацията на срещата на Съвета на сигурност на Организация на обединените нации обаче пристигна откакто Шарл Мишел дефинира Москва като " виновна " за продоволствената международна рецесия, поради нахлуването ѝ в Украйна, а това накара Небезня да напусне залата.

" Господин дипломат на Руската федерация, дано бъдем почтени, Кремъл употребява питателните доставки като невидима ракета против разрастващите се страни ", сподели ръководителят на Европейския съвет.

" Вие можете да излезете от залата, може би е по-лесно да не слушате истината ", сподели Шарл Мишел на съветския представител.

" Не мога да остана поради лъжите, които Шарл Мишел пристигна тук, с цел да популяризира ", разяснява Небензя пред " Ройтерс ".

Русия и Украйна създават 30% от международните доставки на пшеница, а войната съществено нарушава веригата на доставките. Украйна не може да изпраща своите ресурси в чужбина, защото съветската войска блокира пристанищата ѝ. Прогнозите са, че цените на храните в международен мащаб ще продължат да се повишават, до момента в който това продължава. Освен това, в хода на войната има известия, че съветските сили крадат ресурси, които изнасят от Украйна, съзнателно разрушават силози за предпазване на зърно и обработваеми площи.

По-рано Организация на обединените нации прикани съветските управляващи да освободят зърното, заседнало в украинските пристанища, а през вчерашния ден Европейският съюз упрекна Русия, че употребява питателните доставки като оръжие с световни последствия. Председателят на Европейската комисия Урсула фон дер Лайен подлага на критика Москва, че задържа личните си доставки, с цел да увеличи международните цени и търгува с пшеница в подмяна на политическа поддръжка.

Русия обаче сложи изискване, с цел да обезпечи филантропичен кулоар от Украйна за експорт на храни и отбягване на продоволствена рецесия по света - а да бъдат анулирани интернационалните наказания.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР