Съединението е яркото доказателство, че можем да сме единни, когато

...
Съединението е яркото доказателство, че можем да сме единни, когато
Коментари Харесай

Цвета Караянчева: България е успявала винаги тогава, когато е била единна

Съединението е яркото доказателство, че можем да сме единни, когато пазиме националните си ползи. Това написа ръководителят на Народно събрание Цвета Караянчева във фейсбук във връзка 135-годишнината от Съединението на България.

 Честваме 135 години от Съединението на България Виж още

" Честит празник, скъпи сънародници! Днес означаваме една бележита дата, която след 135 години продължава да ни вълнува и да ни изпълва с горделивост и самочувствие - Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Тя е яркото доказателство, че можем да сме единни, когато пазиме националните си ползи ", споделя още тя.  Борисов: Съединението е доказателство, че един народ може да реализира велико дело напълно самичък Виж още
" Това е един от дребното моменти в нашата история, когато българският народ се явява обединен. Това е един от дребното моменти, когато българинът е дръзнал изрично да отхвърли непознатия диктат и да поеме самичък в личните си ръце ориста на отечеството. От дистанцията на времето ние сме длъжни да прочетем задълбочено поуките и уроците от Съединението. България е успявала постоянно тогава, когато е била единна. И през днешния ден този акт ни дава скъп урок - по какъв начин националните цели могат да са над всичко, да ги поддържат всички без оглед на партийните пристрастия, без политически сметки и персонални изгоди ", написа още Караянчева.

" Съединението е дело на целокупния български народ. Един народ, който съумя да потвърди пред Европа своите морални, военни, политически, национални качества, да отбрани своето право, своето почтено място в огромното европейско семейство. Дълбок реверанс пред паметта и делото на героите от Съединението! Да живее България! ", приключва та.

Източник: dir.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР