Съединението е един от най-хубавите български празници. Това каза за

...
Съединението е един от най-хубавите български празници. Това каза за
Коментари Харесай

Доц. Соня Пенкова: Съединението е един от най-хубавите български празници

Съединението е един от най-хубавите български празници. Това сподели за утринния блок,,Добро утро, България " на Радио " Фокус " доцент Соня Пенкова, шеф на Националния военноисторически музей. Тя разяснява, че Българското съединяване е реализирано с нашите лични старания и с осъзнатото присъединяване на цялото общество и на политическите сили.

Във връзка с девиза на българския парламент " Съединението прави силата “, Пенкова счита, че можем да вървим напред, дружно, само че обединени към общите национални идеали.,,Аз не бих си разрешила да давам мнение за тази държавна институция. Смея да кажа, че оня лозунг, който стои на Народното събрание, е нещото, което в действителност всички тези преди нас, преди тях, преди хората, които са през днешния ден там, са завещали, с цел да го съблюдаваме, тъй като историята е посочила, че единствено обединени към общите национални български идеали, ние можем да вървим напред, дружно ", разяснява Пенкова.

Тя посочи, че би трябвало да бъдем обединени към значимите общи полезности, каквито са свободата, правото на всеки да показва своята позиция, общата отбрана на националната ни сигурност и националните ни ползи. " Това считам, че са нещата, които би следвало постоянно да стоят пред нас и които да осмисля всеки един от нас и със личните си, въпреки и персонални и дребни в неговия взор старания, да работи за тях, с цел да има смисъл като общо изпитание ", изясни шефът на Националния военноисторически музей.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР