Съединение, нека е Съединение! - с тези думи на 6

...
Съединение, нека е Съединение! - с тези думи на 6
Коментари Харесай

Атанас Пеканов: Днес трябва всички заедно да се преборим за единна и просперираща България

„ Съединение, дано е Съединение! " - с тези думи на 6 септември 1885 година се предава без опозиция генерал-губернаторът на Източна Румелия Гавраил Кръстевич, като по този метод става факт Съединението на Княжество България и Източна Румелия. Това написа във Facebook вицепремиерът по европейските средства във връзка днешния празник.

,,Години след оня незабравим 6 септември още веднъж сме изправени пред тежки провокации. Днес, черпейки освен горделивост, само че и ярък образец от историята, би трябвало да намерим в себе си нужната мощ и воля, с цел да се преборим дружно за това, което ни сплотява - концепцията за единна и просперираща България``, добави той.

И дано помним, че Съединението не идва безплатно или вследствие на случайност, а е разследване от ясна концепция, общи старания, целенасочена работа и отвод от примирие с несправедливостта и неправдата. На днешния 6 септември, въпреки и разнообразни по своята същина, пред нас стоят комплицирани задания, които още веднъж би трябвало да решим като общество - със зрялост, самообладание и предпочитание за правдивост, написа още Пеканов.

Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР