Съединени щати заявиха, че са наложили санкции на словак за

...
Съединени щати заявиха, че са наложили санкции на словак за
Коментари Харесай

САЩ санкционираха словак, опитал да продаде севернокорейски оръжия на Русия

Съединени щати обявиха, че са наложили наказания на словак за опит да уреди продажбата на над 20 типа севернокорейски оръжия и муниции на Русия, с цел да оказват помощ на Москва да размени военно съоръжение, изгубено във войната с Украйна.

Действието - в миг, когато Вашингтон се стреми да усили натиска върху Москва поради нахлуването й в Украйна - е следващото в листата наложени от Съединени американски щати наказания, ориентирани против Русия и опитите ѝ да получи военно съоръжение. Конфликтът докара до гибелта на десетки хиляди и трансформира градове в отломки.

" Русия е изгубила над 9000 единици тежка военна техника от началото на войната и посредством частично на многостранните наказания и експортния надзор, (руският президент Владимир) Путин става все по-отчаян да ги размени ", сподели министърът на финансите на Съединени американски щати Джанет Йелън в изказване. " Схеми като оръжейната договорка, преследвана от това лице, демонстрират, че Путин се обръща към снабдители от последна инстанция като Иран и КНДР ", добави тя, като загатна Северна Корея с формалното ѝ име Корейска народнодемократична република.

Министерството на финансите съобщи, че е наложило наказания на словашкия жител Ашот Мкртичев " за опит да внесе, директно или индиректно, да внесе, изнесе или реекспортира към, в или от КНДР всевъзможни оръжия или свързани с тях материали ".

Между края на 2022 година и началото на 2023 година Мкртичев е работил със севернокорейски чиновници, с цел да получи над две дузини типа оръжия и муниции за Русия в подмяна на материали, вариращи от търговски самолети до първични материали и артикули от така наречен комодитис, които да бъдат изпратени в Северна Корея, се прибавя в известието.

Министерството на финансите сподели, че договарянията на Мкртичев със севернокорейски и съветски публични лица " в детайли са показали взаимноизгодно съдействие ". Добавя се, че Мкртичев е удостоверил готовността на Русия да получи военно съоръжение от Северна Корея с високопоставени съветски чиновници.

 Съединени американски щати: Путин от ден на ден разчита на Съединени американски щати: Путин от ден на ден разчита на " Вагнер ", Северна Корея ѝ доставя оръжия

Ходът от четвъртък замразява всички активи на Мкртичев в Съединени американски щати и като цяло не разрешава на американците да работят с него. Тези, които вземат участие в избрани покупко-продажби с него, също рискуват да бъдат ударени от наказания. Руското посолство във Вашингтон и задачата на Северна Корея към Организация на обединените нации в Ню Йорк не дадоха отговор незабавно на настояванията за коментар. Мкртичев не може да бъде открит незабавно за коментар.

През декември Белият дом заяви, че частната съветска военна компания " Вагнер " е получила доставка на оръжие от Северна Корея, с цел да подкрепи укрепването на съветските сили в Украйна. Собственикът на " Вагнер " Евгений Пригожин отхвърли изказванието като " злословия и спекулации ". През ноември, откакто Белият дом съобщи, че Пхенян скрито доставя на Русия " забележителен " брой артилерийски снаряди, Северна Корея съобщи, че в никакъв случай не е имала оръжейни покупко-продажби с Русия и няма проекти да го прави.

Всичко, което би трябвало да знаете за:
Източник: dnevnik.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР