Съдят полицейски шеф за кражба на ток. Случаят е от

...
Съдят полицейски шеф за кражба на ток. Случаят е от
Коментари Харесай

Подсъдим за кражба на ток - пак на ръководна длъжност в МВР

Съдят полицейски началник за кражба на ток. Случаят е от Ловеч. Заместник-директорът на Министерство на вътрешните работи в региона се оказа следствен, обвиняем и с обвиняване за кражба на ток. Въпреки тези обстоятелства, до момента в който е разследван и с настояща престъпна регистрация, той е възобновен като заместник-началник на полицията и е с достъп до класифицирана информация.

56-годишният Георги Иванов е началник на " Криминална полиция ” и заместник-директор на ОД на Министерство на вътрешните работи – Ловеч. Бил е и на управителния пост, само че след това е отхвърлен. Преди година и половина печели три каузи и е върнат в системата. По това време обаче Иванов се снабдява и с обвиняване за кражба на ток.

През 2014 година в дома на полицейския началник е установено нарушаване с данни за нелегално присъединение към електропреносната мрежа. Според енергото Иванов е употребил пет години нелегално електрическа енергия. В документа, с който NOVA разполага, написа, че със наследник кабел, непосредствено към етапа е станало присъединението и е избегнато вярно отчитане на потреблението. Техниците подават сигнал на телефон 112 и идва полиция, с цел да установи кражбата на ток. Две години след случая Иванов е върнат на управителния пост в Министерство на вътрешните работи – Ловеч.

Повече от година Иванов апелира, желае отводи на магистрати и делото против него към момента не може да тръгне. Още първите дни след установеното нелегално връзване към енергото, на Иванов е направена престъпна регистрация, споделя.

От документа излиза наяве, че преди три месеца следствието е поискало нова престъпна регистрация на заместник-директора, само че съдът се произнася, че остарялата му към момента е годна. При тези условия служителят на реда е възобновен на работа на 8 септември 2021 година. Даден му е достъп до класифицирана информация от изпълняващият длъжността шеф Станислав Великов, който от два дни е титуляр на шефския пост в Ловешката дирекция.

От Министерство на вътрешните работи потвърдиха в позиция до NOVA, че министърът извършва решението на съда, с което е възобновен служителят. Преди година делото за кражбата на ток не съумява да тръгне. Върнато е на прокуратурата. Преди седмица е импортиран новият остарял обвинителен акт.

От Районен съд – Ловеч потвърдиха, че е импортирано обвиняването и Иванов е още веднъж обвиняем. За разлика от първият път, в този момент нямало отводи. Чака се и дата за гледане на проблема. " Законът планува до 5 години отнемане от независимост и до 15 000 лв. санкция ”, разяснява представителят на Окръжна прокуратура – Ловеч Светла Иванова.

Георги Иванов продължава да е заместник-директор и началник на " Криминална полиция ”, което, става известно, е законно. Но дали, съгласно Етичния кодекс на Министерство на вътрешните работи, е морално?

Снимката е илюстративна
Източник: inews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР