Съдят крадци на ток заради смъртта на млад интернет техник

...
Съдят крадци на ток заради смъртта на млад интернет техник
Коментари Харесай

Съдят крадци на ток заради смъртта на млад интернет техник


Съдят крадци на ток поради гибелта на млад интернет механик Окръжна прокуратура – Монтана внесе за разглеждане в съда обвинителен акт против Н. Ванков за гибелта на механик при токов удар.
Обвиняемият е притежател на къща на ул. „ Камчия “ в Монтана и е консуматор на електрическа енергия, подавана по легален ред. Помолен от Й. Тодоров, живеещ с щерка му, той дал единодушието си за прилагане от зареждането на неговия парцел и пробутване на кабел до дома на Тодоров. Въпросната къща се намира зад водоема и стадиона, в региона на кв. „ Кошарник “ в града, като няма електрически стълбове, а са направени дървени такива.

Фактическата активност по противозаконното подаване на електрическа енергия, без знанието и единодушието на електроразпределителното сдружение, била осъществена от Д. Илиев и Й. Тодоров, а обвиненият Ванков им помагал. Те опънали дълъг кабел на разстояние 1-2 километра сред двете къщи, като слагали маркуч за изолираност.
На 03.09.2016 година в дома на Тодоров нямало ток, като той открил, че кабелът, който излизал от къщата на Ванков и захранвал и неговата къща, бил разкъсан на един от стълбовете. Заедно с негов прочут той се качил по стълба и привързал кабела. Оказало се, че панцера, за който той бил прикачен, почнал да се топи, заради което те го сменили, само че той още веднъж се стопил. Поради тази причина те го изолирали и свързали непосредствено.
Същия ден клиент на локален снабдител на интернет и телевизия се оплакал, че услугите, които употребил, били прекратени. Станало ясно, че цялото трасе не работи. Дежурният екип от техници отишъл на място за премахване на повредата. 
На П. Цветанов (на 26 години), механик електронно-телекомуникационно съоръжение във компанията снабдител, няколко пъти се налагало да се качва на електрическия дирек на височина от към пет метра. В един миг, по време на осъществяване на ремонта на телекомуникационно трасе в кв. „ Кошарник “, той се подпрял до непозволено инсталиран коаксиален кабел с нарушена изолираност, който бил напрегнат. В резултат на това Цветанов попаднал под удар на електрически ток, получил обгаряния по тялото и паднал от стълбата.
Пострадалият бил превозен от присъствалите на място очевидци до Центъра за незабавна здравна помощ в Монтана, където била установена гибелта му.

Пристигналите на мястото на трагичния случай представители на електроразпределителното сдружение са направили замервания, като е било открито, че въпросният кабел е напрегнат 237 V. С него била нелегално пренасяна електрическа сила сред къща на ул. „ Камчия “ и друга, намираща се отвън регулацията, сред няколко електрически стълба.

От мнението на съдебно-медицинската експертиза е видно, че непосредствената причина за гибелта на потърпевшия Цветанов е остра сърдечна непълнота, развила се въз основата на електротравма.
С дейностите си обвиненият Ванков е позволил, без единодушието на електроразпределителното сдружение, противозаконното присъединение и доставяне с електрическа сила от друго лице. Той нямал право да упражнява активност или занимание, които съставляват източник на нараснала заплаха, което в следствие довело до гибелта на младия мъж.
Предстои насрочване на делото от съда.

Булнюз
Източник: petel.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР