Садово. Около 2 милиона лева иска Община Садово за пътя

...
Садово. Около 2 милиона лева иска Община Садово за пътя
Коментари Харесай

Пловдив: Около 2 милиона лева иска Община Садово за пътя между село Катуница и главен път Е 80, който бе разрушен от пороите

Садово. Около 2 милиона лв. желае Община Садово за пътя сред село Катуница и основен път Е 80, който бе опустошен от пороите. Това заяви в предаването „ Садово в сърцето на Тракия ” на Радио „ Фокус ”-Пловдив зам.-кметът Петър Георгиев. Проектът е изпратен до Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне към Министерския съвет. „ Миналата седмица идва комисия, отпред с регионалния шеф, и установи, че има задръстване и може би ще се вземе решение на равнище „ страна ” да се почисти изцяло коритото на реката ”, уточни Георгиев. По думите му казусът е непрестанен и, в случай че не се почисти изцяло река Чая, регионът още веднъж може да се наводни. В момента на две-три места са се образували островчета, има наноси и при високи води реката още веднъж ще залее всичко. Ако се почистят наносите, Чая още веднъж ще влезе в коритото си. Почистването на коритото на реката е приоритет на страната и затова хората от общината се надяват това да се случи по-скоро. От Общината са подали осведомителна форма и фотоси към Междуведомствената комисия за възобновяване и подкрепяне за положението на моста на Катуница, който също би трябвало да бъде възобновен. Предстои да бъде изработен и план, с който да се кандидатства за средства.
Според Петър Георгиев хората в общината към момента са обезпокоени, тъй като тази година два пъти продукцията им бива заливана, и то в региона на най-плодородните земи, където се отглеждат интензивни култури.
Цветана ТОНЧЕВА
Източник: focus-news.net

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР