Съдовият хирург от Болница Тракия в Стара Загора д-р Антон

...
Съдовият хирург от Болница Тракия в Стара Загора д-р Антон
Коментари Харесай

Съдов хирург бил сред първите, оказвали помощ на Тракия

Съдовият хирург от Болница " Тракия " в Стара Загора доктор Антон Елкин е един от първите хора, оказали здравна помощ на потърпевшите деца и възрастни при автобусната злополука край Стара Загора през вчерашния ден към 20 часа вечерта, оповестиха от здравното заведение.

Той обаче не е бил в колите за спешна помощ от града, а се е оказал в първите коли на автомагистралата зад авариралия рейс.

По думите му, дружно с него в първичния обзор на потърпевшите се е присъединил и втори доктор, млад мъж, който обаче той не познава.
Елкин не е видял самата злополука, само че е дошъл в първите минути, откакто хората са почнали да излизат от преобърнатия рейс благодарение на пожарникарите. Той и сътрудника му основали бърза организация, с цел да прегледат потърпевшите и преценяват кой е по-тежко потърпевш и би трябвало да бъде превозен с приоритет с първите коли за спешна помощ до болница и кои от пасажерите са с по-леки контузии.

Импровизираният триаж на пътя е оказал помощ доста за бързата оценка на физическото положение на потърпевшите още преди идването на първите екипи на " Спешна помощ ", които незабавно са поели най-тежко потърпевшите.

" Не съм направил никакво мъжество, всеки доктор на мое място би постъпил по този начин ", разяснява доктор Елкин. Според него на мястото на злополуката имало доста други хора, които са помогнали повече.

Според огнеборците от екипа обаче " този доктор изигра извънредно значима роля, тъй като сътвори същинска организация в една доста комплицирана обстановка на пътя ".

В бързината по този начин и не съумели да го попитат за името му. Днес обаче стана ясно, че това е точно доктор Елкин, който се прибирал със фамилията си от българското Черноморие, където почивал през уикенда.

Той удостовери, че прегледът на терена на злополуката е открил по-тежки контузии при две от децата и при двата възрастни, на които е била оказана първа помощ предпочитано и са били превозени до болничното заведение с първите коли за спешна помощ.

Екипът на Болница " Тракия " поздрави доктор Елкин за достойната постъпка.
Източник: fakti.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР