Съдовият хирург д-р Антон Елкин от старозагорска частна болница е

...
Съдовият хирург д-р Антон Елкин от старозагорска частна болница е
Коментари Харесай

Лекарят-спасител на децата от АМ "Тракия": Гледката беше ужасна, но спряха над 100 коли да помогнат

Съдовият хирург доктор Антон Елкин от старозагорска частна болница е бил първият оказал помощ на потърпевшите при злополуката с рейс на Автомагистрала " Тракия " в неделя. Реално не съм директен свидетел на злополуката, сподели в " Денят стартира " по Българска национална телевизия той.

" Пътувайки към Стара Загора на връщане от двудневна отмора на Черномориуето видях рейса, който беше в канавката. Баха минали броени минути от случая. Имаше над 50-100 коли спрели в спешната лента - хора, които оказват помощ на потърпевшите ", споделя лекарят.

Преди него там е имало и различен доктор, само че той не знае името му и от къде е. Колегата му е почнал с доброволците да вадят хората от рейса и да прави първични прегледи.

" До момента, в който пожарникарите дойдоха бяхме успяли да извадим всички хора от рейса, да стартираме началните прегледи и последователно да отсяваме най-леките случаи, по отношение на най-тежките и сериозните пациенти ", споделя доктор Елкин.

Лекарят слага точна диагноза за най-критичните и насочва те първи да бъдат превозени към болница. " За хора, които не са привикнали с кръв и подобин гледки, обстановката беше извънредно изглеждаща - деца, обляни в кръв, пищящи, бяха в потрес от ужаса. Голяма част от тях бяха с леки контузии и наравянания, само че с разкъсни контузни рани на главата, което води до щедро кървене. Ужасът в очите на тези деца, води до смут у хората, които прекосяваха и доста от тях се спираха и се включваха ", споделя лекарят.

Заяви, че е признателен на всички, които са помогнали, а те не са били малко.
Източник: zonanews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР