Съдомиялната е незаменим помощник във всяко домакинство, който ни спасява

...
Съдомиялната е незаменим помощник във всяко домакинство, който ни спасява
Коментари Харесай

Какво да правим и какво не, когато зареждаме съдомиялната

Съдомиялната е незаместим асистент във всяко домакинство, който ни избавя от досадното миене на ръка, а в това време икономисва и вода. И в случай че потреблението й ни наподобява прекомерно елементарно, с цел да имаме нужда от съответни препоръки, то е добре да си признаем, че най-малко един път сме се чудили по какъв начин тъкмо да подредим чаши, чинии, тенджери, принадлежности и така нататък, с цел да може освен всичко да се събере, само че и да се измие добре.
Прочетете още
С няколко рекомендации тук се включва немският академик д-р Райнер Стамингер, което е физик в Университета в Бон и се занимава директно с проучването на домакинските електроуреди и тяхната по-ефективна приложимост. Той показва и най-честите неточности, които не трябва да позволяваме при потреблението на съдомиялната.

Въпреки рекомендациите на производителите на миялни, както и на тези на препарати за тях, евентуално несъмнено отново си позволяваме да изплакваме някои съдове, преди да ги пуснем да се мият, тъй като все си мислим, че уредът няма да си свърши работата както би трябвало.

 Снимка 659433

И тук още веднъж идва напомнянето, че няма потребност да го вършим, тъй като по този начин хабим ненужно количество вода. Необходимо е единствено да отстраним остатъците от храна със салфетка или уред. Останалото ще свърши миялната.

За да се измият оптимално добре, най-замърсените съдове би трябвало да подреждаме на най-долния ред, където водното налягане е най-силно и ще отстрани цялата нечистотия от тях. По същата причина чашите и съдовете от нежно стъкло, както и пластмасовите кутии би трябвало да бъдат на горния рафт.

 Снимка 659434

Също по този начин по-мръсната посуда би трябвало да бъде ситуирана по в центъра, а не в крайните секции. И не трябва да забравяме, че водата идва изпод нагоре, по тази причина и всичко би трябвало да е поставено с дъното нагоре. Много значимо за съвършения краен резултат е чиниите и чашите да не се допират една до друга, за да могат да се измият оптимално добре, позволявайки на водните пръски да минат отвред.

Някои съдомиялни имат и трети ред най-отгоре, на който се поставят приборите. И той е по-добрият вид от кошницата на най-долния, тъй като позволява да ги подредим по този начин, че посред им да има задоволително разстояние, с цел да се измият. И е значимо постоянно да го вършим. Препоръка от учения също по този начин е да не слагаме дървени принадлежности и остри ножове в миялната, тъй като първите ще се захабят бързо, а вторите - ще се затъпят, написа Daily Mail.

 

Източник: Lifestyle.bg
Източник: trafficnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР