Съдийската комисия при Българска федерация лека атлетика (БФЛА) информира за

...
Съдийската комисия при Българска федерация лека атлетика (БФЛА) информира за
Коментари Харесай

Промени във важна Наредба за българската лека атлетика

Съдийската комисия при Българска федерация лека атлетика (БФЛА) осведоми за промени в Наредбата за осъществяване на надпреварите от държавния състезателен календар 2021-2024 година

Основните промени са в три посоки, като те влизат в действие от датата на одобряването им от Управителния съвет на БФЛА – 14 декември 2021 година Измененията са свързани най-много с препятственото тичане в зала за девойки под 16 година, дисциплините по спортно вървене за мъже и дами и планинско/свръхдълго тичане за юноши и девойки под 20 година и мъже и дами.

Акценти в измененията, с които спортистите и всички ангажирани в спорта ще би трябвало да се преценяват са:

Променя се дистанцията от старта до първо затруднение за девойките под 16 година в зала, като то става 13 метра. (т. 42)
Съобразно наложени от Световната атлетика промени са добавени дисциплините 35 km спортно вървене за мъже и дами на Националния шампионат по спортно вървене, което ще даде опция за възможна селекция за същата дисциплинираност на Балканските шампионати, където дистанцията също ще се организира за първи път през 2022 година (т. 40)
Отново поради нововъведения в интернационалния състезателен календар и опцията за съответен асортимент на възможни участници от България БФЛА утвърди и нов формат на осъществяване на дисциплините планинско и свръхдълго тичане, като те ще бъдат обединени в 2-дневен Национален шампионат по оф-роуд тичане – по образеца на Европейската атлетика, която през 2022 година ще организира първото сходно състезание. (т. 40 и 45).

Съдийската комисия при БФЛА припомня, че според същата Наредба, призната през декември 2020 година, в действие от 1 януари 2022 година влизат промени, касаещи част от дисциплините в стратегиите на Националните шампионати.

За възрастовата група под 14 година в зала – Четирибой заменя досегашния Трибой (60 m пр.б. заменя 60 m и Скок височина става наложителна дисциплинираност, вместо избираема).
За възрастовата група под 14 година навън – Петобой заменя досегашния Четирибой (Скок височина става наложителна дисциплинираност, вместо избираема).
За възрастовата група под 16 година в зала – в границите на дисциплината Петобой 60 m пр.б. заменя 60 m
Източник: gong.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР