Съдийската комисия на БФС определи Никола Попов за арбитър за

...
Съдийската комисия на БФС определи Никола Попов за арбитър за
Коментари Харесай

ЦСКА подхвана война с Левски преди финала

Съдийската комисия на БФС дефинира Никола Попов за съдия за финала на Sesame Купа на България сред ЦСКА и Левски. Двубоят е в неделя от 17 ч., а " безконечните противници " излизат в спор за трофея за първи път от 17 години.
От аления клуб реагираха остро и написаха, че по този метод се залага бомба, тъй като " общопризнат факт били другарските връзки на рефера с наставника на противника Станимир Стоилов ". Попов е наследник на заместител изпълнителния шеф на БФС Антон Попов и минава за " недостижим ".
" ЦСКА понасям всички неразбории с организацията и билетите около идния край за купата, само че чашата преля. Смятаме, че назначението на Никола Попов залага " бомба " в упования с интерес от милиони последователи конфликт. Общоизвестен факт са другарските връзки на рефера с наставника на противника Станимир Стоилов.
Отделно от това, имаме други съществени терзания и учредения да считаме, че в сходна среща с голям залог основният арбитър може да се трансформира в основен воин. А имайки поради ударите против нашия отбор и аршина, с който мери БФС в последно време, не е мъчно да предположим, че предпоставките и аргументите да бъдем ритуално посечени са налице.
В тази връзка клубът ни заявява своята безапелационна позиция и предпочитание Никола Попов да не свири този мач. Има и други качествени родни рефери, които биха се справили с триумф с това професионално за тях предизвикателство.
Призоваваме БФС и ПФЛ да реагират по най-бързия метод, с цел да не се нажежава в допълнение ситуацията и дано такова огромно дерби протече в границите на феърплея, както на терена, по този начин и по трибуните ", означиха от " Армията ".
Станимир Стоилов също реагира и съобщи, че му е неразбираема декларацията на ЦСКА-София. " Разбирам раздразнението на господин Гриша Ганчев, който е привикнал да назначава съдиите на българските мачове, само че не мога да схвана за какво се загатва моето име в този случай. Няма никакви учредения за това ", разяснява Мъри.
Бившият топ рефер Антон Генов, който бе основен арбитър на финала преди 17 години, приключил 2:1 за " сините ", посъветва Попов да не се въздейства и да води мача, а не да остави мачът да го води.
" Той е умел арбитър и бих го посъветвал да бъде съсредоточен от първата до последната минута. Едно малко нехайство може да обърне мача в друга посока. Да не избързва със своите решения. Устната забележка също е част от арсенала на съдията. Нужна е цялостна готовност на цялата бригада. ВАР ще бъде в интерес на цялата бригада ", сподели Генов пред Дарик.
През сезона Попов е свирил по 4 мача на столичните " грандове ". ЦСКА е спечелил и четирите, а Левски - 3, като приключи 2:2 с Локо в Пд.
Назначението му за финала обаче е ненапълно изненадващо, тъй като се очакваше той да бъде поверен на рефер №1 Георги Кабаков, който не свири нито един от полуфиналите. За разлика от Попов, който управлява първия мач Славия - ЦСКА (0:2).

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР