Съдийската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС) избира в сряда

...
Съдийската колегия във Висшия съдебен съвет (ВСС) избира в сряда
Коментари Харесай

Съдийската колегия във ВСС избира председател на Софийски градски съд


Съдийската гилдия във Висшия правосъден съвет (ВСС) избира в сряда ръководител на най-големия областен съд в страната – Софийски градски съд (СГС).

Кандидатите са двама съдии, които се саноминираха - гражданският арбитър Евгени Георгиеви някогашният началник на съда в интервала 2004-2009 Светлин Михайлов.

За да бъде определен един от двамата би трябвало да получи осем гласа, колегията се състои от 14 души.

На общото заседание на съдиите от градския съд предходната седмица по-голяма поддръжка получи Георгиев - 44 магистрати го поддържаха, до момента в който за Михайлов гласовете бяха 25. Мнението на общото заседание не е наложително за съвета, само че би трябвало да послужи за ориентир кой избират съдиите да ги ръководи.

Към двамата претенденти бяха постъпили въпроси за имотното им положение от неправителствената организация “Антикорупционен фонд”.

Въпреки че оттова прецизират, че въпросите към Михайлов са доста повече, " което е логически резултат от неговата интензивност на пазара на недвижими парцели и съществено имуществено положение под формата на декларирани банкови депозити и притежавани недвижими парцели ", само Героргиев изпрати отговори на въпросите.

Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР