Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) се зае със

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) се зае със
Коментари Харесай

ВКС проверява разследван ли е Андон Миталов за престъпление

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) се зае със случая " Андон Миталов ". Висшите магистрати се сплотиха към нуждата от даване на повече информация по отношение на изказването на Държавния департамент на Съединени американски щати по отношение на възбраната на Миталов за влизане на територията на Съединените щати.
Съдиите смятат, че би трябвало да се изиска цялата налична информация посредством Министерството на външните работи от Държавния департамент, с цел да се вземе решение по отношение на последващите дейности към арбитър Миталов.
Освен това стана ясно, че ръководителят на Върховния касационен съд (ВКС) Лозан Панов е изпратил писмо до основния контрольор в Инспектората към Висшия правосъден съвет (ИВСС) Теодора Точкова с молба да бъде известен дали в ИВСС е формирана инспекция против арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд и ако има формирана такава, какъв е нейният предмет и резултат.
Междувременно инспекторатът към Висш съдебен съвет не откри проблем в решението на арбитър Андон Миталов, който даде опция на обвинения в шпионаж Николай Малинов да напусне страната и да получи премия от президента Владимир Путин в Русия. 


Също по този начин в писмо до основния прокурор Иван Гешев ръководителят на Върховен касационен съд моли да бъде известен дали е формирано досъдебно произвеждане за закононарушение от общ темперамент против арбитър Андон Миталов и провеждано ли е следствие. Лозан Панов написа още: „ Ако отговорът е позитивен – на какъв стадий от развиването си се намира производството, защо закононарушение е формирано, въз основа на какви съответни легален мотив и данни. Моля да посочите постъпвали ли са сигнали и/или тъжби против посоченото лице с темперамент на известие за осъществено престъпление; осъществявани ли са в тази връзка инспекции по реда на член 145, алинея 1, т. 1 – 3 от Закона за правосъдната власт и член 196, алинея 1, т. 6 от Наказателно-процесуалния кодекс “.
Председателят на Върховен касационен съд е писал и до ръководителя на Комисията за противопоставяне на корупцията и за лишаване на нелегално добитото имущество (КПКОНПИ) Сотир Цацаров с молба за информация дали са постъпвали в КПКОНПИ сигнали и/или тъжби против арбитър Андон Миталов от Специализирания углавен съд с данни за противоправна активност и осъществявани ли са инспекции против него по посочения мотив.

Какво сподели по-рано арбитър Миталов, вижте в този материал.
Цялата последователност на горещата тематика с присъединяване на Вашингтон, четете тук.
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР