Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие оставката на

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) прие оставката на
Коментари Харесай

ВСС прие оставката на шефа на градския съд

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) одобри оставката на ръководителя на Софийския градски съд Калоян Топалов. Тя влиза в действие на 2 октомври. Топалов подаде оставка в средата на месеца, въпреки че до края на шефския му мандат има близо 3 години. Освен председателския пост Топалов напуща и правосъдната система. В две телевизионни изявленията, които даде по тематиката, той изясни, че зад оставката му няма напън. Бил си извършил концепцията и не желал да се трансформира в правосъдна номенклатура.

Калин Калпакчиев от съвета предложи Топалов да бъде награден със златен почетен знак. " Усилията, които постави, заслужават възторженостти. Всички инспекции демонстрираха, че съдът работи добре. Висшият правосъден съвет му дължи оценката, доколкото не съумя да отбрани името на съда и ръководителя му от обществените нападки ", поддържа го Юлия Ковачева. Калпакчиев даже позволи, че неналичието на поддръжка от Висш съдебен съвет за съда има принос за оставката на Топалов.

Председателят на Върховния административен съд Георги Колев обаче се опълчи на предлагането за премия. Според него Топалов не я заслужава, защото нямал цялостен мандат на поста. Освен това съгласно Колев този почетен знак се връчвал при пенсиониране, на хора с 35-годишен стаж в системата. Мнозинството се солидализира с Колев и отхвърли премия за Топалов.

След оставката на Топалов съветът одобри и тази на заместничката му Биляна Балинова. Тя също си потегля и от управителния пост и от системата. " Няма да е предложа за премия, с цел да й спестя унижението, на което подложихте Топалов ", изясни преди този момент Калпакчиев.
Източник: segabg.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР