Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) препоръча отлагането за

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет (ВСС) препоръча отлагането за
Коментари Харесай

Съдилищата могат да отлагат за месец делата заради коронавируса

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет (ВСС) предложи отлагането за месец на всички открити правосъдни съвещания поради ковид. Решението за изключителните ограничения беше взето с 9 гласа " за ", като трима от членовете на колегията бяха " срещу ". Месечно правосъдната система преглежда към 72 000 каузи, което значи, че графикът на съдиите ще бъде натоварен по-късно.

Останалите ограничения включват отлагането на всички планувани общи събрания в съдилищата по разискването и приемането на годишните отчети. Няма да има семинари и други събития, където се струпват повече хора.

Съдилищата преустановяват приема на жители в приемните. По-рано денем основният прокурор разгласи същите ограничения и в прокуратурата.

Съдебните здания наложително ще се дезинфектират по четири пъти дневно. На всеки два часа пространствата в правосъдните здания би трябвало се проветряват, а работещите би трябвало да вървят с маски.

Служителите в правосъдните деловодства би трябвало да вървят с маски и с ръкавици. Ограничава се достъпът на жители до съдените здания. Достъп ще имат единствено призованите за съответно дело.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР