Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет трансформира, на основание чл.

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет трансформира, на основание чл.
Коментари Харесай

ВСС назначи Анелия Цекова за зам.-председател на Районен съд-Монтана

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет трансформира, на съображение член 30, алинея 5, т. 4 от Закон за съдебната власт, една свободна служба „ арбитър “ в Районен съд - Монтана в една щатна служба „ Заместник на административния началник - заместник-председател “ на Районен съд – Монтана, считано от датата на взимане на решението.
По този метод се възвръща трансформираната и съкратена през месец юли 2021 година единствена щатна служба за заместник-председател на съда.
Решението е по отношение на писмо от Десислава Цветкова, административен началник на Районенния съд, в което е посочено, че Общото заседание на съдиите единомислещо е изразило позитивно мнение и поддържа кандидатурата на арбитър Анелия Цекова за заместник-председател на съда.
Съдийската гилдия назначи, на съображение член 160 по отношение на член 168, алинея 2 от Закон за съдебната власт, арбитър Анелия Цекова на служба „ Заместник на административния началник - заместник-председател “ на Районен съд - Монтана, считано от датата на встъпване в служба.
Анелия Цекова има над 39 години юридически стаж, от които над 21 години като арбитър. В Районен съд – Монтана работи от 2000 година и все още е ръководител на IV-ти Граждански състав. Със заповед на ръководителя на арбитър Цекова е възлагано да извършва функционалности на заместник-председател, както и функционалности на ръководител на съда, при тяхно неявяване.
Източник: bulnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР