Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще направи трети опит

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет ще направи трети опит
Коментари Харесай

ВСС с трети опит да освободи Методи Лалов като съдия

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет ще направи трети опит да се произнесе по молбата на някогашния ръководител на Софийския областен съд Методи Лалов да бъде освободен като магистрат. Първите два опита бяха през ваканцията и се провалиха заради липса на кворум.

Магистратът подаде молба за освобождение на 2 август. На 15 август Съдийската гилдия на Висш съдебен съвет съумя да активизира едвам четирима свои членове, които се явиха работа, само че нужният кворум е от осем души. Председателстващият Лозан Панов насрочи ново съвещание за 30 август, само че се оказа, че 12 от 14-те членове на колегията са в отпуска.

На 15 август " Демократична България " разгласи, че са поканили съдията за лидер на листата си за общински съветници в София. Засега обаче Лалов остава арбитър и не може да се включи в акцията на дясноцентристката коалиция.

Висш съдебен съвет продължава да показва двоен стандарт във връзка с магистратите. В началото на август близкият до ГЕРБ Пламен Георгиев разгласи, че подава оставка като началник на антикорупционната комисия (КПКОНПИ). Парламентът гласоподава още същия ден оставката му, а на 5 август Прокурорската гилдия на Висш съдебен съвет съумя да се събере изключително, с цел да го върне на работа в прокуратурата.

Малко по-късно Пламен Георгиев бе назначен от държавното управление за консул във Валенсия и Прокурорската гилдия би трябвало да гласоподава освобождението му от системата.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР