Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение постъпила

...
Съдийската колегия на Висшия съдебен съвет прие за сведение постъпила
Коментари Харесай

ВСС: 44-ма магистрати са заразени с коронавирус

Съдийската гилдия на Висшия правосъден съвет одобри за сведение постъпила информация от съдилищата, по отношение на разпространяването на COVID-19 към 22 март 2021 година Общо 44-ма магистрати са носители на вируса, а карантинирани са 15 от тях. Активните случаи измежду правосъдните чиновници са – 100, като 77 чиновници са карантинирани, оповестиха от Висшия правосъден съвет.

Членовете на Съдийската гилдия разясниха, че за предварителна защита и съгласно заповедта на министъра на опазването на здравето от 18.03.2021 година, с която се вкарват нови ограничаващи противоепидемични ограничения на територията на Република България, считано от 22.03.2021 година до 31.03.2021 година, административните ръководители на съдилищата следва прецизно да ползват Правилата и ограниченията за работа на съдилищата в изискванията на пандемия. В тях са регламентирани опциите за неприсъствено осъществяване на открити правосъдни съвещания посредством видеоконферентна връзка; потреблението на зали отвън правосъдните здания, за съблюдаване на противоепидемични ограничения и условията за физическа отдалеченост, както и за отсрочването на открити правосъдни съвещания.

Представляващият Висшия правосъден съвет напомни, че в Закона за ограниченията и дейностите по време на изключителното състояние, оповестено с решение на Народното събрание от 13 май 2020 година, и за превъзмогване на последствията, е планувана опция за еднократно отсрочване на каузи за период от 14 дни, по преценка на административните ръководители на съответните съдилища.
Източник: trud.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР