Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, прие решение

...
Съдийската колегия, изпълняваща функциите на Висш съдебен съвет, прие решение
Коментари Харесай

Временна комисия във ВСС ще проучи данните за връзки на магистрати с Нотариуса

Съдийската гилдия, изпълняваща функционалностите на Висш правосъден съвет, одобри решение да сътвори краткотрайна комисия, която да изследва получените данни за връзка на магистрати със случая на Мартин Божанов - Нотариуса. Предметът, дилемите и съставът на комисията ще бъдат избрани в идващото съвещание на колегията.

В хода на днешното съвещание бяха изслушани и.ф. основен прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад., съоснователят на " Антикорупционен фонд " и журналист Николай Стайков във връзка с обществено изнесена информация, обвързвана с съществуването на частен клуб на Мартин Божанов, посещаван от магистрати, както и за оказване на напън върху съдии. Също по този начин бе изслушана и съдия Владислава Цариградска за отправените против нея закани и клеветническа акция.

Министърът на правораздаването също участва на съвещанието. Пред публицисти, във връзка със основаната комисия, той сподели, че всевъзможни форми на външен надзор, отчетност и стимулиране на институциите да си правят работа е добре пристигнал. Той добави, че без публичност и без поддръжка от страна и на професионалната общественост, и на медиите, няма да стигнем до дъното на проблема към Мартин Божанов и други сходни.

Крайно време е монополът на прокуратурата в досъдебното произвеждане – по този начин наречената следствена загадка да бъде вкарана в рационални граници, които в действителност да служат на правораздаването и на правото на обществото да знае, сподели министър Славов в отговор на въпрос за метода, по който е отговарял пред колегията основния прокурор Борислав Сарафов  Борислав Сарафов Борислав Сарафов е роден на 16 август 1969 година в София.   През 1987 година приключва 27 ЕСПУ „ Акад. по време на съвещанието. По думите на, когато има данни за незаконна мрежа, стигала до високите равнища в прокуратурата и правосъдната власт " просто да се позоваваме на гаранции за следствена загадка няма да ни докара до резултат ", отбелязва Българска телеграфна агенция.

Припомняме, че Мартин Божанов беше погубен в София на 31 януари. От прокуратурата влязоха в частен клуб “SS ” в столичния квартал “Гео Милев ”, свързван с Божанов. По време на обиските са били конфискувани разнообразни материални носители и компютри. Прокуратурата ревизира дали в клуба са членували магистрати, както - дали и за какво са ходили там. В момента се води досъдебно произвеждане за проведена незаконна група, част от която е Божанов, основана за оказване на напън на магистрати, за имотни измами и пране на пари.  Също по този начин стана известно, че Мартин Божанов е сменил числа от ЕГН-то си, както и фамилното си име, като полицията ревизира аргументите и метода, по който това се е случило.

Последвайте канала на
Източник: novini.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР