Съдийката, която оправда Огнян Донев, понеже не знаел, че трябва

...
Съдийката, която оправда Огнян Донев, понеже не знаел, че трябва
Коментари Харесай

Съдийката на Огнян Донев може да е корумпирана: БНР

Съдийката, която оправда Огнян Донев , тъй като не знаел, че би трябвало да заплаща налози за десетки милиони лв. в хазната, е подозирана за " заинтригувана ”, тоест корумпирана от прокуратурата, както най-уважаваната медия у нас – Българското Национално Радио заяви още на 22.12.2015 година Същата инфо институция, не ние, показва и по какъв начин нейните тези са разрушени от личните й сътрудници:

" Огнян Донев е упрекнат за укриване на налози за близо 63 млн. лв. през 2007 година, когато е бил изпълнителен шеф на " Елфарма ". Заедно с него на съд беше изпратен и изпълнителният шеф на " Телсо " Борис Борисов, укрил съгласно държавното обвиняване близо 7,5 млн. лв. налози от две покупко-продажби със " Софарма ", оповестява БНР.
Разследването против Донев е от 2012 година Обвинителният акт против него беше импортиран в съда едвам през юли тази година.

На финала на законовия тримесечен период съдията от Софийския градски съд Даниела Борисова върна делото на прокуратурата поради спорен обвинителен акт, с което обаче не се съгласи Софийският апелативен съд. Според апелативните съдии Мария Митева, Алексей Трифонов и Христина Михайлова, " обвинението  е ясно и тъкмо ", някои от условията на арбитър Борисова са незаконосъобразни, а други - неправилни.

Позовавайки се на темповете, с които арбитър Даниела Борисова е работила по делото " Донев - Борисов " и на мнението на Апелативния съд, прокуратурата изиска отказ на Борисова, подозирайки я в преднамереност или заинтригуваност от изхода на делото, което пък основава заплаха от постановяване на циничен правосъден акт.

Радостина Тонева

``
Източник: 18min.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР