Съдията в наказателния процес срещу Доналд Тръмп от 15 април

...
Съдията в наказателния процес срещу Доналд Тръмп от 15 април
Коментари Харесай

Наказателен съдия удължи забраната за публични изяви Тръмп след негови клеветнически публикации

Съдията в наказателния развой против Доналд Тръмп от 15 април разгласи, че на фамилията му продължава да бъде неразрешено да се изрича обществено, разширявайки заповедта за заглушаване на някогашния президент, предава „ Асошиейтед прес “. Причината са злословията, които Тръмп изписа в обществените медии в понеделник, като с тях атакува дъщерята на съдията и направи погрешни изказвания за нея.

Магистратът от Манхатън Хуан М. Мърчан промени едн оседми чната възбрана на Тръмп да прави обществени изказвания по отношение на очевидци, правосъдни заседатели и други, свързани със случая, откакто хипотетичният републикански претендент атакува Лорън Мърчан , политически съветник на Демократическата партия в няколко изявления в неговата страница в Truth Social. Тръмп към момента е свободен да подлага на критика Мърчан и друга основна фигура по случая, окръжният прокурор на Манхатън Алвин Браг , определен демократ, който управлява обвиняването за предоставяне на секрети пари. Съгласно ревизираната заповед за задръстване обаче, фамилията на прокурора към този момент е неразрешено да се загатва и в реториката на някогашния президент на Съединени американски щати. Ето какво написа Мърчан:

„ Този модел на нахлуване против членове на фамилията на председателстващи адвокати и юристи, назначени за неговите каузи, не служи по никакъв метод на закон а. Това просто вдъхва боязън у тези, които са назначени или призовани да вземат участие в производството, че освен те, само че и членовете на техните фамилии играят честн о, за гняв на ответника. “

Нарушението може да докара до задържане на Тръмп за пренебрежение към съда, санкция или даже затвор. Адвокатът на Тръмп, Сюзън Нечелес, отхвърли коментар. Говорител на окръжната прокуратура също отхвърли да разяснява.

Делото на Тръмп за дадени секрети пари, едно от четирите наказателни производства против него, се концентрира върху обвиняванията, че той подправено е записал заплащания към някогашния си юрист Майкъл Коен като юридически възнаграждения, когато те са били предопределени за работата на Коен по прикриване на отрицателни истории за Тръмп по време на акцията през 2016 година Това включва 130 000 $ , които Коен е платил на еротичната акт риса Сторми Даниелс от името на Тръмп, с цел да не оповести изказванието си за полов контакт с него преди години.

Миналия април Тръмп се призна за почтен по 34 точки за подправяне на бизнес документи , закононарушение, което се санкционира с до четири години затвор, макар че няма гаранция, че присъдата ще докара до затвор . Той отхвърля да е правил секс с Даниелс, а юристите му обясниха, че заплащанията на Коен са законни правосъдни разноски , а не част, от каквото и да е прикриване .

Тръмп провокира огнена стихия предходната сряда – ден след издаването на първичната заповед за задръстване – когато допусна в Truth Social , без доказателства, че решенията на Мърчан са повлияни от политическите консултантски ползи на щерка му и неправилно твърдеше, че тя е разгласила фотография в обществените мрежи медии го демонстрират зад решетките. Тръмп се оплака, че съдията непозволено се пробва да го лиши от правото му съгласно него, според Първата корекция , да приказва против слагането на оръжия в правоприлагането от противници от Демократическата партия и че Лорен Мърчан „ прави пари, като работи за „ да прибере Тръмп “ .

Постовете на Тръмп слагат Мърчан в изключителна позиция като арбитър и татко. Само две седмици преди избора на правосъдни заседатели в историческия първи по рода си углавен развой против някогашен президент, юристите и прокурорите на Тръмп спореха в поредност от правосъдни документи по отношение на границите на първичната възбрана и дали Тръмп ги е превишил.

„ Вече не е просто елементарна опция или рационална възможност да съществува опасност за целостта на правосъдното произвеждане “ , заключи Мърчан в понеделник. „ Заплахата е доста действителна. Увещанията не са задоволителни, нито разчитането на въздържание. “

Мърчан отговори, откакто прокурорите го помолиха в петък да „ обясни или удостовери “ обсега на заповедта и да подреди на Тръмп „ неотложно да се откаже от офанзиви против членове на фамилията “ . Помощник-окръжният прокурор Джошуа Стайнглас помоли Мърчан да „ обясни изцяло “ на Тръмп, че заповедта за възбрана пази фамилията на съдията , фамилията на Браг и членовете на фамилиите на всички други лица, които обгръща. Той прикани Мърчън да предизвести Тръмп, „ че скорошното му държание е позорно и да го накара неотложно да се откаже “ .

Адвокатите на Тръмп се бориха против заповедта за задръстване и нейното разширение, като се позоваха на конституционни опасения за в допълнение ограничение на реториката на Тръмп , до момента в който той води акция за президент и се бори с наказателни обвинявания. В понеделник те споделиха, че скоро още веднъж ще изискат Мърчън да се отдръпна от делото – обещавайки в идващите дни да подаде тъжба в съда с искане за отказ въз основа на това, което споделиха, че са „ изменени условия и новооткрити доказателства .

Мърчан отхвърли настояванията на отбраната да се отдръпна от делото предходната година, когато те за първи път сложиха въпрос за консултантската работа на щерка му и сложиха под подозрение даренията на стойност 35 $ , които е направил за демократични дела по време на акцията през 2020 година, в това число 15 $ за Байдън. Тогава Мърчан посочи, че комисия по нравственос на държавния съд е открила, че работата на Лорен Мърчан няма отношение към неговата безпристрастност . Миналия септември той постанови, че е сигурен в „ способността си да бъде обективен и неутрален “ и че юристите на Тръмп „ не са съумели да потвърдят, че съществуват съответни или даже реалистични “ аргументи за отказ.

Първоначалната заповед за възбрана на Тръмп , издадена предишния вторник, му забраняваше да прави или да подрежда на други хора да вършат обществени изказвания от негово име по отношение на правосъдни заседатели или евентуални очевидци в процеса за даването на секрети средства, като неговия юрист, трансформирал се във зложелател Майкъл Коен и звездата еротичната актриса Сторми Даниелс .

Заповедта, повтаряща тази в наказателното дело на Тръмп във Вашингтон, окръг Колумбия, за интервенция в избори , също не разрешава всевъзможни изказвания, предопределени да се намесват или тормозят личния състав на съда, прокурорския екип или техните фамилии. Тези забрани към момента са в действие, дружно с новоиздадената възбрана за мнения за фамилиите на Мърчан и Браг. Мърчан, разширявайки заповедта за задръстване, също по този начин предизвести Тръмп, че ще загуби правото си да види имената на правосъдните заседатели – които другояче се пазят от обществеността – в случай че взе участие в държание, което заплашва тяхната сигурност или честност . Мърчан написа:

„ Отново, всички жители, призовани да вземат участие в това произвеждане, без значение дали като правосъдни заседатели, очевидци или в някакво друго качество, в този момент би трябвало да се грижат освен за персоналната си сигурност, само че и за сигурността и капацитета за персонални офанзиви против техните близки. Тази действителност не може да бъде надценена. “

Източник: iskra.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР