Съдията Саша Щегеман публично призна грешка, след като не даде

...
Съдията Саша Щегеман публично призна грешка, след като не даде
Коментари Харесай

Съдия призна, че не е дал чиста дузпа за Айнтрахт вчера

Съдията Саша Щегеман обществено призна неточност, откакто не даде дузпа на Айнтрахт (Франкфурт) при вчерашното им провалянето с 1:2 от Борусия (Дортмунд) в Бундеслигата.

Веднага след края на срещата Щегеман си призна, че е ощетил червено-черните от Франкфурт, защото не им е дал дузпа.

" Когато виждам фрагментите в този момент, със съответните гледни точки на камерата, към този момент е ясно. Казвам, че трябваше да бъде дузпа за Франкфурт ", сподели Щегеман, запитан от телевизионните кореспонденти на Sky-Германия дали е взето неверно решение. И по-късно добави, че " изключително на занимателен каданс, нещата наподобяват доста друго " спрямо неговия взор на терена.

Инцидентът се случи при резултат 1:1, когато когато Йеспер Линдстрьом беше бутнат от Карим Адейеми, само че за всеобща изненада нямаше видео-преглед. Съдията Щегеман освен, че не отиде до тъч-линията, с цел да види самичък, само че даже и не е взел мнение от хората в стаичката за видео-помощ (ВАР).

След като изгледа записа по малкия екран, реферът към този момент призна, че придвижването на играча от Дортмунд е " задоволително, с цел да събори противника ", само че от позицията си на терена не може да види явен фаул.

След това стана ясно, че видео-асистентите от Кьолн не са реагирали. " Ситуацията беше прегледана и класифицирана като неразбираема, което явно беше неправилно. Ето за какво играта продължи ", изясни реферът.
 Борусия (Дортмунд) победи Айнтрахт (Франкфурт) с 2:1
Борусия (Дортмунд) пребори с Айнтрахт (Франкфурт) се добра до Топ 3

Отборът на Един Терзич показва стопроцентова успеваемост пред вратата
Източник: topsport.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР