Съдия Ейми Кони Барет уреди някой да пее песни от `Hamilton` на партито за добре дошли на Кетанджи Браун Джаксън

...
Съдията от Върховния съд Ейми Кони Барет каза, че е
Коментари Харесай

Съдията от Върховния съд Ейми Кони Барет каза, че е организирала парти за добре дошли за съдията Кетанджи Браун Джаксън.

Барет каза на съдебна конференция, че е уредила някой да пее мелодии на „Хамилтън“ на баша, съобщи CNN.

Джаксън влезе в историята миналата година, когато стана първата чернокожа жена съдия във Върховния съд.< /p>

Съдията от Върховния съд Ейми Кони Барет разкри тази седмица, че е организирала парти за посрещане на най-новия член на съда, съдия Кетанджи Браун Джаксън, и е уредила някой да пее песни от хитовия бродуейски мюзикъл „Хамилтън“ на тържеството , според доклад.

През юни 2022 г. Джаксън влезе в историята, когато стана първата чернокожа жена във Върховния съд след номинацията й от президента Джо Байдън и нейния процес на утвърждаване в Сената.

Барет каза на съдебна конференция в Уисконсин в понеделник, че в съответствие с традициите във Върховния съд е организирала парти за Джаксън, който замени Барет като най-младши член на съда, съобщи CNN.

В допълнение към това, че е накарала певец да пее песни от шоуто на „Hamilton“, Барет каза, че е проучила любимата храна на Джаксън, която да яде на партито, на което присъстваха другите съдии в съда с консервативно мнозинство, според CNN.

Барет също така описа личните отношения между съдиите като „топли“, независимо от идеологическите разделения, които съществуват между членовете.

„Има усилия да се приспособим един към друг“, каза тя по време на разговора .

По време на конференцията Барет – която наследи покойния съдия Рут Бадер Гинсбърг във Върховния съд, циментирайки консервативно мнозинство 6-3 – каза на присъстващите, че приветства „публичния контрол“ на съда, Associated Пресата съобщи.

„Съдиите и всички съдии са публични личности и публичната критика идва с работата“, каза Барет, обяснявайки, че тя „все още е нова в това“.

„Но аз се занимавам с това от няколко години и придобих дебела кожа и мисля, че това трябва да правят публичните личности; Мисля, че това трябва да правят всички съдии“, добави тя.

Барет е служил в Апелативния съд на САЩ за Седми окръг от 2017 до 2020 г., когато е номинирана във Върховния съд от тогавашния президент Доналд Тръмп през септември 2020 г. и потвърден от Сената следващия месец, само дни преди президентските избори през 2020 г.

След издигането на Барет във Върховния съд, Върховният съд е разтърсен от високопоставени етични въпроси, включващи членове на съда, което не беше изрично повдигнато по време на разговора.

През април съдия Кларънс Томас беше изправен пред критики, след като ProPublica публикува бомбен доклад, в който се описва подробно как той е взел луксозни ваканции, финансирани от милиардера мегадонор Харлан Кроу повече от 20 години, без да разкрива екскурзиите. Томас в отговор каза по това време, че е бил посъветван, че не е необходимо да съобщава за „този вид лично гостоприемство.“

И по-рано този месец , група демократи в Сената заяви, че съдията Самуел Алито е нарушил етичните указания на съда, като е изразил публично несъгласието си срещу законопроекта, който ще въведе официален кодекс на поведение в съда.

Прочетете оригиналната статия в Business Insider< /p> Вижте коментарите

Източник: yahoo.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР