Съдията от Софийски градски съд (СГС) Георги Иванов си е

...
Съдията от Софийски градски съд (СГС) Георги Иванов си е
Коментари Харесай

Съдия се отказа от дело на Артекс срещу противник на Златен век

Съдията от Софийски градски съд (СГС) Георги Иванов си е направил отказ от делото на строителните компании " Артекс-Инженеринг " и " Артекс-Златен Век " против Мариан Башур. Това излиза наяве информация в електронното деловодство на съда.

Башур бе измежду най-активно протестиращите против строителството на небостъргача " Златен век " в Лозенец и част от инициативния комитет " Лозенец ". Проектът беше спрян около абсурда " Апартаментгейт ", а сега сдружението апелира решението на строителния надзор. Междувременно " Артекс " заведоха цивилен каузи против Башур и различен съперник на плана – Никола Вапцаров. И от двамата строителите претендират по 100 хиляди лева обезщетение за неимуществени вреди.

Първоначално арбитър Иванов приключи делото против Башур с претекста, че не може компания да претендира за неимуществени вреди, защото за такива иск може да заведе единствено физическо лице. Решението му бе анулирано от апелативния съд.

Затова в този момент Иванов си е направил отказ. В решението, взето на 16 юли, той е показал, че не може да гледа делото, тъй като може да има подозрения в неговата безпристрастност. Такива можело да се появят, тъй като един път е прекратил процеса, т.е. към този момент има образувано мнение, че това дело не може да се гледа в този му тип. Сега материалите би трябвало да бъде разпределени на различен арбитър, който да организира всички процедури изначало.

Другото дело на " Артекс " – против Вапцаров – си върви, излиза наяве от деловодството на съда. На 18 юни съдът е дал предписание да се връчи исковата молба на компаниите. В това определение е посочено, че има едномесечен период да отговори. В електронното досие на делото не е маркирано отговор да е постъпвал. Крайният период е изминал в четвъртък.
Източник: mediapool.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР