Съдията от Районен съд Луковит Владислава Цариградска, виден активист на

...
Съдията от Районен съд Луковит Владислава Цариградска, виден активист на
Коментари Харесай

Първо в Lupa.bg: Мъжът на съдия Цариградска - плевенският рекетьор Марио Бокса

Съдията от Районен съд Луковит Владислава Цариградска, изтъкнат деятел на ССБ и неотдавна нараснала в Окръжен съд Плевен, не слиза от екрана в последните дни, с цел да изяснява за мафията в правосъдната система. Тя обаче съзнателно постоянно пропуща тирето и семейството на брачна половинка си - Бировска.

Владислава Цариградска се залюбва с плевенския разбойник Марио Бировски в средата на 90-те години на предишния век. Тогава Марио, дружно с брат си Ивайло, боксьори от плевенския военен клуб „ Спартак ”, се заселват във Варна, защото са търсени от полицията в родния си град.

Братята, дружно с техните сподвижници Камен Балбузанов – Куката и Валентин Георгиев – Жълтия, са подсъдими по първото дело за рекет в България. През 1991 година бандата стартира да рекетира за пари притежателите на оборотни заведения в Плевен. Групата нахлува в бар „ Уест “ и стартира да троши инвентар, да бие клиенти и личен състав. По този мотив е формирано досъдебно произвеждане и вкарано в плевенския съд. Разбирайки, че ще бъдат наказани, братята се укриват от плевенското правораздаване чак във Варна и там стартират да водят плевел всемирски живот.



Бокса е приятелка с Митьо Очите

В морската столица търсения от Министерство на вътрешните работи рекетьор Марио Бировски се залюбва с локалната хубавица Владка Цариградска, двамата подвигат тежка женитба, на която участва целия крими контингент. На венчавката пируват Митьо Очите, Камен Куката, варненския наркобос Иво Гела и други знакови гангстери.

Малко откакто става госпожа Бировска, варненката Владислава приключва право и необичайно по какъв начин автоматизирано става младши арбитър, а по-късно и арбитър в Районния съд в Луковит. Твърди се, че концепцията за това е на нейния кум – плевенският бомбаджия Валентин Георгиев – Вальо Жълтия. По това време Жълтия живее на фамилни начала със съдийката Весела Сахатчиева. В края на 90-те години на предишния век магистрат Сахатчиева е упрекната, че е оказвала въздействие върху прокурори от Плевен и района да не арестуват Вальо Жълтия за серия от бомбени атентати и убийства.

След като през 2003 година в Плевен показно е премахнат босът на проституцията в града Марио Иванов, братята Ивайло и Марио Бировски, дружно с доближения си Вальо Жълтия, се изнасят към Испания. 

В последните години Боксовете имат ползи в земеделието и в покупката на парцели. 

„ Публична загадка е, че братята Ивайло и Марио Бокса стояха зад бомбените атентати против футболната легенда от Плевен Пламен Гетов. Те взривиха и бара му, и конюшната му през 2000 година Тогава братята се избавиха от наказателно гонене, а го отнесе единствено Вальо Жълтия. Когато Пламен Гетов се отхвърли от бизнеса с коне, Марио Бокса откри плантация за коне в село Опанец… ”, напомнят познавачи на плевенския ъндърграунд.
Източник: lupa.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР