Съдията, наблюдаващ разследването за сексуално насилие срещу бразилския футболист Дани

...
Съдията, наблюдаващ разследването за сексуално насилие срещу бразилския футболист Дани
Коментари Харесай

Започне изслушването на свидетели по телото на Дани Алвеш

Съдията, наблюдаващ следствието за полово принуждение против бразилския футболист Дани Алвеш, изслуша показанията на осем очевидци на закрито съвещание през днешния ден в Барселона, заяви организация АП. 

Футболистът е упрекнат в полово посягане против млада жена в нощен клуб в Барселона на 30 декември. 39-годишният бразилец прекара последните две седмици в прелиминарен арест в затвор край каталунската столица откакто му бе отказано освобождение под гаранция. Предстои съдията да дефинира дали казусът ще отиде на съд, а следствието може да продължи още няколко седмици. 
 Адвокатите на Дани Алвеш дефинираха разказите на жертвата като тенденциозни и желаеха освобождението му Адвокатите на Дани Алвеш дефинираха разказите на жертвата като тенденциозни и желаеха освобождението му
Ищецът е представляван от Естер Гарсия, експерт по полови закононарушения. Адвокатът на Дани Алвеш Кристобал Мартел е експерт по финансови каузи, а в предишното е работил и за някогашния съотборник на бразилеца в Барселона Лионел Меси по делото му за укриване на налози. 

Нито един от двамата юристи приказва пред медиите след свидетелските показания, които продължиха повече от два часа. Алвеш отхвърля да е направил някакво нарушаване. Първоначално той отхвърли да даже да е виждал дамата преди задържането си. По-късно футболистът призна за по думите му доброволни полови връзки. 
 Проблемите на Дани Алвеш като че ли нямат край - и някогашният му клуб заплашва да го съди за милиони Проблемите на Дани Алвеш като че ли нямат край - и някогашният му клуб заплашва да го съди за милиони
По-рано тази седмица отбраната на Дани Алвеш подаде молба за освобождението му под гаранция, предлагайки той да съобщи паспорта си и да носи проследяващо устройство, в случай че бъде пуснат на независимост в очакване на следствието. Съдията отхвърли настояването за гаранция, частично тъй като се смяташе, че има риск от бягство. Жалбата към този момент се преглежда от по-горна инстанция. 

Съгласно испанския закон за полово единодушие, признат предходната година, за полово посягане се считат необятен набор от закононарушения от онлайн злоупотреби и опипване до обезчестяване, всяко с разнообразни вероятни санкции. Случай на грубо обезчестяване може да докара до оптималната присъда от 15 години. 

Дани Алвеш завоюва 42 трофеи по време на футболната си кариера, в това число три в Шампионската лига с Барселона и две от Копа Америка с националния отбор на Бразилия. През предходната година в Катар игра на третото си Световно състезание.
 Алвеш отказал на жена си да го посети в пандиза, тя евентуално ще желае бракоразвод Алвеш отказал на жена си да го посети в пандиза, тя евентуално ще желае бракоразвод
" Домът на Феновете " е новата секция на Sportal.bg за игри. С регистрацията си Вие ще можете да персонализирате Вашето наличие и да участвате в нашите игри за страхотни награди.

Регистрирай сe

Снимки: Gettyimages
Източник: sportal.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР