Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев, си

...
Съдията, на когото бе разпределено делото срещу прокурор Константин Сулев, си
Коментари Харесай

Съдията за делото срещу прокурор Константин Сулев си направи отвод

Съдията, на който бе разпределено делото против прокурор Константин Сулев, си направи отказ от разглеждането му, оповестиха от пресцентъра на Софийски градски съд. Предстои на инцидентен принцип да бъде определен нов съдия-докладчик.

Мотивите са, че като арбитър в Софийски областен съд (към момента съдията е командирован оттова в Софийски градски съд) той е бил в колегиални връзки с подсъдимия, както и че е налице другарство в персонален проект. 

Припомняме, че преди дни прокуратурата внесе обвинителен акт против Сулев. Той е упрекнат, че за времето от 30.05.2023 година до 01.06.2023 година в София, при изискванията на продължавано закононарушение, в качеството си на длъжностно лице, е нарушил и не е извършил служебните си отговорности за да набави полза за И. Г., като не допусне да бъде изнесена информация против него в медийното пространство, както и за да аргументи другиму щета, а точно на П. П. и К. Х.

При чуване във краткотрайната парламентарна комисия за инспекция на обстоятелства и условия, свързани с активността на групата към Мартин Божанов, някогашният началник на Софийска районна прокуратура Невена Зартова уточни, че сътрудника ѝ Константин Сулев, който е работил по делото против Петьо Петров и го е оповестил за търсене, сега е обвинен.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР