Съдия Владислава Цариградска е започнала да получава нови заплахи, след

...
Съдия Владислава Цариградска е започнала да получава нови заплахи, след
Коментари Харесай

Съдия Цариградска е получила нови заплахи преди изслушването ѝ в парламента

Съдия Владислава Цариградска е почнала да получава нови закани, откакто е станало ясно, че ще бъде изслушана във краткотрайната комисия в Народното събрание, която проверява мрежата за въздействие към Мартин Божанов – Нотариуса.

Това разкри тя по време на чуването си от членовете на комисията. Заплахите са били отправяни на служебната е-поща на Окръжния съд в Плевен, където тя работи.

" Кажете ѝ, в случай че не млъкне, че и мъжът ѝ, и децата ѝ ще лежат с бетонирани крайници на дъното на язовира, " е пишело в последното известие, което е получено единствено преди ден.

“Нотариуса е мъртъв от 31-ви януари. Кой ме заплашва и кой желае да мълча ", попита арбитър Цариградска.

Тя към този момент разгласи, че е подала сигнали още през 2019-2020 година пред Висш съдебен съвет и Министерството на правораздаването за това, че е заплашвана с физическа разпра от групировката на Мартин Божанов.

На съвещанието на комисията тя описа за заканите, които е получавала от Божанов и изясни, че подозира, че някогашният областен прокурор на София Невена Зартова " е съдействала персонално той да придобие този пъклен облик " посредством обезпечаването на чадър над него.

По думите на Цариградска няма по какъв начин Божанов да е работил без обезпечен чадър освен от прокуратурата, а евентуално и от службите.

Тя напомни, че след заканите против нея е било формирано досъдебно произвеждане, била е разпитана по делото през юли предходната година, само че след първичното оживление прокуратурата е траяла да бездейства.

" Бездействието на прокуратурата ме наведе на съмненията, че трима основни прокурори (Сотир Цацаров, Иван Гешев и Борислав Сарафов) имат директен интерес да държат този капак, " разгласи съдията.

И прикани членовете на комисията да схванат какви политически поръчки е изпълнявала правосъдната власт и да почисти политическия чадър. Отказа обаче да уточни имената на съответни магистрати, с цел да не им навреди.

На съвещанието си комисията би трябвало да изслуша още някогашния началник на Софийската районна прокуратура Невена Зартова, нейните заместници и двамата гръцки предприемачи Анастасиос Дикос и Йоаким Каламарис, които настояват, че върху тях е оказван напън от Мартин Божанов и неговия юрист Велимир Атанасов.

Министерство на вътрешните работи към този момент разгласи, че ще ревизира Атанасов, посочен като индивида, упражнявал тормоз против гръцката компания " Данаос девелопмент " и разказан от различен гръцки предприемач - Йоаким Каламарис, като

Името на беше обвързвано с това на Нотариуса като част от групата му за напън към него от Каламарис и Дикос. Тя подаде оставка като областен прокурор на София, само че преди този момент, с цел да се разграничат от нея, оставка подадоха и четиримата ѝ заместници. Срещу нея бяха формирани две дисциплинарни производства.
Източник: boulevardbulgaria.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР