Съдия Велизар Бойчев от Районен съд – Русе гостува на

...
Съдия Велизар Бойчев от Районен съд – Русе гостува на
Коментари Харесай

Първа лекция на съдия Бойчев в Английската гимназия

Съдия Велизар Бойчев от Районен съд – Русе гостува на ХІ А клас в АЕГ „ Гео Милев “ с първа лекция за образователната 2022/2023 година

И през актуалната образователна година Районен съд – Русе продължава да работи по Образователната стратегия „ Съдебната власт – осведомен избор и гражданско доверие. Отворени съдилища и прокуратури “. Програмата е взаимна самодейност на Висшия правосъден съвет и Министерство на образованието и науката и цели обогатяване на познанията на учениците за структурата, функционалностите и смисъла на правосъдната власт в Република България, образуване на правна просветеност, предварителна защита на детското принуждение и повишение степента на съблюдаване на законите.

През образователната 2022/2023 година Районен съд – Русе ще работи с изключение на със СУ „ Христо Ботев “, и с АЕГ „ Гео Милев “. Стартът на програмата арбитър Велизар Бойчев сложи с изнасяне на лекция пред възпитаници от ХІ А клас на Английската гимназия. Магистратът срещна младежите с разделянето на управляващите съгласно Конституцията на Р България, както и със структурата и функционалностите на правосъдната власт. Учениците демонстрираха интерес каква е разликата сред закононарушение и нарушаване и зададоха въпроси за забавни каузи и проблеми от практиката на съдията-лектор. Те научиха и кои са институциите, към които могат да се извърнат в случаите, когато са застрашени или нарушени техните права и законни ползи.

В края на срещата всеки единадесетокласник получи Конституция на Р България и осведомителни брошури от Висшия правосъден съвет, както и уверение за присъединяване си в Образователната стратегия.
Източник: dnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР