Съдия във Вашингтон потвърди законността на назначението на поста изпълняващ

...
Съдия във Вашингтон потвърди законността на назначението на поста изпълняващ
Коментари Харесай

Съдът в САЩ позволи ключово назначение на Доналд Тръмп

Съдия във Вашингтон удостовери законността на назначението на поста изпълняващ длъжността шеф на Бюрото по финансова отбрана на потребителите (БФЗП/CFPB) на финансовия шеф на Белия дом Мик Мулвани.
По-рано американският президент Доналд Тръмп назначи шефа по бюджета на Белия дом Мик Мулвани за краткотрайно изпълняващ длъжността началник на финансовия " надзирател " на страната, който администрацията се опита да преработи. Заместничката на подалия оставка предходен началник на бюрото Ричард Кордрей - Леандра Инглиш, опита да оспори пред съда назначението на Мулвани, само че окръжният арбитър Тимъти Бери отклони жалбата.
Мулвани, който през 2014 година дефинира Бюрото за финансова отбрана на потребителите (БФЗП) като " болна и тъжна смешка ", ще извършва в този момент длъжността шеф, до момента в който не бъде номиниран и определен непрекъснат шеф на институцията, съобщи БГНЕС.
Още от началото на президентския си мандат Тръмп се пробва да анулира финансовите правила и разпореждания на Уолстрийт, въведени посредством закона " Дод-Франк " за отбягване на нова икономическа рецесия посредством усилване на регулацията на финансовите пазари в Съединени американски щати. Отделно финансовото министерство на Тръмп също показа три свои отчета, в които упорства за унищожаване на разпоредбите, наложени на междинните банки, за понижаване на стрес тестванията и за преструктуриране на БФЗП.
За републиканците организацията, учредена от някогашния президент Барак Обама, е отвън всевъзможен политически надзор. Миналия месец американският Сенат даже гласоподава да приключи правилото, основано от бюрото, което разрешава завеждането на частни каузи против банки или компании за кредитни карти .
Източник: actualno.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР