Калифорнийски съдия временно блокира политиката на училищния район, изискваща родителите да бъдат уведомявани, ако детето им поиска да премине с нова полова идентичност

...
Съдия в Сан Бернардино, Калифорния, временно блокира правилата на училищния
Коментари Харесай

Съдия в Сан Бернардино, Калифорния, временно блокира правилата на училищния район, които изискват родителите да бъдат уведомявани, когато детето им поиска да бъде разпознато по полова идентичност или местоимение, различно от даденото им при раждането.

Съдията от Върховния съд Томас С. Гарза издаде временна ограничителна заповед в сряда срещу части от новата политика на Chino Valley Unified School District, които засягат пола и пола „от голяма предпазливост“, като каза, че случаят трябва да се разглежда деликатно занапред поради чувствителна природа.

Поддръжник на правата на гей и транссексуални ученици държи табела по време на среща на борда на обединения училищен район Chino Valley в гимназия Don Lugo в Чино на 20 юли 2023 г. Поддръжник на правата на гей и транссексуални ученици държи табела по време на среща на борда на Обединения училищен район на Chino Valley в гимназия Don Lugo в Чино на 20 юли 2023 г. Уил Лестър/MediaNews Group/Inland Valley Daily Bulletin/Getty Images/ФАЙЛ

„Загрижеността е как да защитим тези ученици, които се идентифицират като LGBTQ?“ каза Гарза в съда. „И според мен това е ситуация, която отделя клас защитени лица по различен начин от останалите ученици.“

Решението идва, след като главният прокурор на Калифорния Роб Бонта съди училищния район миналия месец заради политиката, която беше приета през юли. Бонта критикува „политиката за принудително излизане“ като заплаха за благосъстоянието на „несъответстващите ученици, на които им липсва приемлива среда в класната стая и у дома“.

Бонта похвали решението от сряда в изявление, като каза, че то „с право защитава държавните права на нашата LGBTQ+ студентска общност и защитава децата от вреда“.

„Въпреки че тази битка далеч не е приключила, днешното решение прави значителна стъпка към гарантиране на физическото, психическото и емоционалното благополучие на транссексуалните и несъответстващите на пола студенти“, каза главният прокурор.

Оспорваната политика е една от няколкото подобни политики, които се прилагат в други щати, включително в Тексас и Ню Джърси, и идва след като консервативни законодатели в цялата страна предприемат действия за ограничаване на правата на ЛГБТК хората да имат достъп до здравни грижи, да използват санитарни помещения и участват в спорт, наред с други ежедневни дейности.

Преливаща тълпа присъства на публична среща на борда в централата на Temecula Valley Unified School District в Темекула във вторник, 18 юли 2023 г. Областният съвет обмисля дали да приеме нова учебна програма по социални науки K-5 след отхвърляне учебна програма върху препратка към Харви Милк. class= Препълнена тълпа присъства на публична среща на борда в централата на Обединения училищен район на долината Темекула в Темекула във вторник, 18 юли 2023 г. Областният съвет обмисля дали да приеме нова учебна програма по социални науки K-5, след като отхвърли учебна програма поради препратка към Харви Милк. Уил Лестър/MediaNews Group/Inland Valley Daily Bulletin/Getty Images

Части от политиката на дистрикта, които се отнасят до уведомяването на родителите относно опити за самоубийство, заплахи и тормоз, не се влияят от заповедта на съдията и остават в сила.

Говорителят на училищния окръг Анди Джонстън каза, че неговият персонал „уважава“ заповедта на съдията и „ще продължи да изпълнява целта си за създаване и поддържане на отношения на сътрудничество между училището и дома“.

Президентът на училищния окръг Соня Шоу преди това защити политиката и отрече опасенията, че може да навреди на учениците.

„Ако едно дете идва при учителя си и иска да го наричат ​​по друг начин, различно от това, което е родено, то вече иска да бъде публично за това“, каза Шоу миналия месец. „Родителите имат пълното право да знаят за това.“

Следващото заседание по делото е насрочено за 13 октомври.

Източник: cnn.com

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР