Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е извършвал

...
Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е извършвал
Коментари Харесай

Тръмп е извършвал измами в продължение на години

Съдия в Ню Йорк постанови, че Доналд Тръмп е правил измами в продължение на години, до момента в който е изграждал империята за недвижими парцели, която го изстреля към славата и Белия дом, съобщи Асошиейтед прес.

Съдия Артър Енгорън, който се произнесе по гражданско дело, заведено от основната прокурорка на щата Ню Йорк Летиша Джеймс, откри, че някогашният президент и неговата компания са измамили банки, застрахователи и други институции, като са надценили доста активите на компанията и са преувеличили чистото положение на Тръмп в документите, употребявани при сключването на покупко-продажби и обезпечаването на финансиране.

Енгорън подреди да бъдат отнети някои от бизнес лицензите на Тръмп като наказване, което затруднява или прави невероятно осъществяването на бизнес в Ню Йорк, и съобщи, че ще продължи да разпорежда на самостоятелен наблюдаващ да следи активността на " Тръмп организейшън ".

В решението си арбитър Енгорън постановява, че Доналд Тръмп, който мечтае да си върне Белия дом през 2024 година, и синовете му Доналд Тръмп-младши и Ерик Тръмп, изпълнителни вицепрезиденти на " Тръмп организейшън ", са " виновни " за " многократните нарушавания " на закона, съобщи Франс прес. Той добави, че документите, показани от основната прокурорка, " ясно " демонстрират " лъжливи оценки " от страна на Доналд Тръмп на активите на групата - безчет компании, вариращи от жилищни парцели до първокласни хотели и голф клубове.

Летиша Джеймс упреква милиардера републиканец и неговите деца, че са " надули " тези активи с милиарди долари, с цел да получат, наред с другото, по-изгодни заеми от банките в интервала 2011-2021 г.
Източник: glasnews.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР